Βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν – Τι υποστηρίζει το Κρεμλίνο – Η απάντηση της Ουκρανίας

 Βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν – Τι υποστηρίζει το Κρεμλίνο – Η απάντηση της Ουκρανίας

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο δείχνουν καπνό πάνω από το Κρεμλίνο. Η Μόσχα ανακοίνωσε πως η Ουκρανία επιχείρησε να διαπράξει «απόπειρα δολοφονίας» κατά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, την νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, «δύο drones που στόχευαν το Κρεμλίνο εξουδετερώθηκαν χάρη στη χρήση των συστημάτων ραντάρ», ανακοίνωσε η ρωσική προεδρία.

«Θεωρούμε τις ενέργειες αυτές τρομοκρατική απόπειρα και επίθεση κατά της ζωής του προέδρου», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διευκρινίζοντας ότι ο Πούτιν δεν τραυματίσθηκε και δεν υπάρχουν υλικές ζημίες στο Κρεμλίνο.

Η δημοτική αρχή της Μόσχας ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τις πτήσεις drones.

https://twitter.com/sternenko/status/1653721471997337600?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1653721471997337600%7Ctwgr%5E18f7c7490dabca8e1613365eec1ef0ca37409664%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ethnos.gr%2FWorld%2Farticle%2F258839%2Frosiaoiproteseikonesapothnkatarripshoykranikondronepanoapotokremlinoapopeirakatatoypoytin

Ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε πως «το θεωρούμε τρομοκρατική οργανωμένη τρομοκρατική ενέργεια και διατηρούμε το δικαίωμα μας να απαντήσουμε στην επίθεση».

«Με όποιο τρόπο και όποτε το κρίνουμε ταιριαστό» πρόσθεσε. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα του Πούτιν συνεχίζεται κανονικά.

«Η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα όταν και όπου κρίνει σκόπιμο», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου και μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Διαψεύδει η Ουκρανία

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο, τόνισε η ουκρανική προεδρία σε απάντηση της ρωσικής ανακοίνωσης ότι εξουδετερώθηκαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η Ρωσία ενδέχεται να ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση κατά της Ουκρανίας τις επόμενες ημέρες, υποστηρίζει παράλληλα το Κίεβο.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους.

Απειλές Μεντβέντεφ κατά Ζελένσκι

Η καταγγελόμενη από τη Μόσχα «επίθεση με drones στο Κρεμλίνο», για την οποία η ρωσική κυβέρνηση κατηγορεί το Κίεβο, δεν αφήνει άλλη επιλογή από την «εξόντωση» του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και της «κλίκας» του, αναφέρει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε μια δήλωση ενός εκ των πιο ένθερμων υποστηρικτών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα έγραψε στο Telegram:

«Μετά το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα, δεν μένουν άλλες επιλογές εκτός από τη φυσική εξάλειψη του Ζελένσκι και της κλίκας του. Δεν χρειάζεται καν η υπογραφή της άνευ όρων παράδοσης. Ούτε ο Χίτλερ, όπως γνωρίζετε, δεν το υπέγραψε. Πάντα θα υπάρχει κάποιο είδος αλλαγής όπως ο Πρόεδρος της Zitz, ο ναύαρχος Dönitz…»

Ζελένσκι: Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στη Μόσχα

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε οποιαδήποτε επίθεση από την Ουκρανία με στόχο τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε δύο drones που είχαν στόχο το Κρεμλίνο, κατηγορώντας το Κίεβο για απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου.

«Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν. Τον αφήνουμε για το δικαστήριο. Πολεμάμε στο έδαφός μας, υπερασπιζόμαστε τα χωριά και τις πόλεις μας», τόνισε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι με ηγέτες βορειοευρωπαϊκών χωρών.

«Δεν εξαπολύουμε επιθέσεις στον Πούτιν ή στη Μόσχα. Δεν έχουμε επαρκή οπλισμό για αυτό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τους λόγους που η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για την επίθεση αυτή στο Κρεμλίνο, ο Ζελένσκι απάντησε ότι «η Ρωσία δεν κερδίζει νίκες» στην Ουκρανία.

«Αυτός (ο Πούτιν) δεν μπορεί πλέον να δώσει κίνητρο στη ρωσική κοινωνία και δεν μπορεί πλέον να στέλνει τον στρατό του να πεθαίνει για το τίποτα», υποστήριξε.

Σχετικά Άρθρα