ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσκληση δυσαρεστημένων πολιτών – Η εκλογική “μάχη” της Βόρειας Ελλάδας και τα σποτ – ταύτισης χωρίς πολιτικά διακριτικά

 ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσκληση δυσαρεστημένων πολιτών – Η εκλογική “μάχη” της Βόρειας Ελλάδας και τα σποτ – ταύτισης χωρίς πολιτικά διακριτικά

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται πλέον ανοιχτά στα συντηρητικά ακροατήρια που νιώθουν απογοήτευση από την αριστεία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με την υποψηφιότητά του ο Αλέξης Τσίπρας στις Σέρρες επιχειρεί διείσδυση στο καραμανλικό κάστρο.

Η Βόρεια Ελλάδα εξελίσσεται σε εκλογικό El Dorado με τους 4 από τους 6 πολιτικούς αρχηγούς να βάζουν υποψηφιότητα στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Απόψε ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στις Σέρρες και όπως ο ίδιος είπε στο mega την Κυριακή το πρωί ο στόχος του είναι «να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών» και οι ευθύνες του ίδιου του πρώην Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση αυτής της τοποθέτησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ανοίγει το βηματισμό του στην προεκλογική κούρσα στοχεύοντας πλέον βαθύτερα στο δεξιό ακροατήριο που έχει απογοητευτεί από την επιλογή του στην κάλπη του 2019 όταν και πίστεψε στο αφήγημα της αριστείας αλλά και σε ένα λαϊκό κόσμο που μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχει σωρευμένη αγανάκτηση.

Άνοιγμα χωρίς καμουφλάζ

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως φάνηκε και στο Μενίδι στην ομιλία του για τους Ποντίους είναι αποφασισμένος να κάνει μια ολική μεταστροφή στην ατζέντα του. Ο λόγος του ήταν σαφώς διαφορετικός από όλες τις άλλες ομιλίες του στις ανοιχτές συγκεντρώσεις ανα την Ελλάδα με έντονο το εθνικό στοιχείο φορτίζοντας και συγκινησιακά το μήνυμά του.

Το άνοιγμα που πραγματοποιεί είναι εμφανές και ούτε ο ίδιος δείχνει και κάποια διάθεση να το καμουφλάρει.

Η αλλαγή αυτή στρατηγικής δημιουργεί ένα πρόσθετο βάρος στην σημερινή επίσκεψή του στην έδρα των Καραμανλήδων οπου βασικός του στόχος θα είναι ο πρώην Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Ήδη πάντως από το βήμα της ΚΕ είχε δείξε σημάδια μετατόπισης από το άλλοτε πιο επιεικές αφήγημα για τη περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή.  

«Αυτοί που οδήγησαν σε χρεοκοπία και μνημόνια τη χώρα, κατηγορούν εμάς που καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια…» έλεγε από το βήμα στην τελευταία συνεδρίαση πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στο κάδρο των επιθέσεών του βάζει απαραιτήτως και τον πρώην Πρωθυπουργό.

Εκλογικό El Dorado

Πάντως μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι και οι τέσσερις από τους 6 πολιτικούς αρχηγούς έχουν επιλέξει μια από τις τρεις περιφέρειες να είναι η Ά Θεσσαλονίκης.

Μετά την «αποστρατεία» Καραμανλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε η μια από τις τρεις περιφέρειες να είναι η Θεσσαλονίκη και στην ίδια περιφέρεια θα είναι και ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η μάχη θα είναι σκληρή στη Βόρεια Ελλάδα και ήδη τα κομματικά επιτελεία φαίνεται να αντιμετωπίζουν την εκλογικές περιφέρειες ως ένα απέραντο el Dorado με χρυσές ψήφους που μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα στην κάλπη.

Γι’ αυτό εξάλλου και ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να ρίξει και εκείνος πολλά από τα βαριά του χαρτιά στη Θεσσαλονίκη όπως ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας από το think tank και τη Σορβώνη.

  • Στην επιχείρηση διεμβολισμού της βάσης της ΝΔ εντάσσεται και η καμπάνια με τα σποτ που έχει αρχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αφηγηματικά και αληθινά… σενάρια που κρύβονται πίσω από κάθε ιστορία που αφηγούνται ήρωες της καθημερινής ζωής όπως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και γιατροί ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να προκαλέσει την ταύτιση των ανθρώπων της εργασίας και των λαϊκών στρωμάτων ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση.

Με την αλήθεια που περιγράφεται η επόμενη γενιά των σποτ μετά την περιγραφή των προβλημάτων της κοινωνίας αναμένεται να δίνει αι τις λύσεις παρουσιάζοντας και τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα