Ζαχαράκη στο libre: Στις εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο ή αποχή

 Ζαχαράκη στο libre: Στις εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο ή αποχή

«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση για να αξιολογήσουν δύο ολοκληρωμένες τετραετίες με συγκεκριμένο αποτύπωμα και απτό έργο», δηλώνει στο libre η υφυπουργός Τουρισμού και υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ στην περιφέρεια Α’ Ανατολικής Αττικής Σοφία Ζαχαράκη.

Καλεί τους πολίτες να συγκρίνουν τις τετραετίες των δύο τελευταίων κυβερνήσεων. Την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της ΝΔ. Και καλεί τους ψηφοφόρους να συγκρίνουν βάσει των πεπραγμένων.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, για τη διακυβέρνηση της ΝΔ «μιλάμε με πεπραγμένα και παρουσιάζουμε στους πολίτες το πρόγραμμά μας για την ερχόμενη τετραετία».

Συνέντευξη

–        Κυρία Ζαχαράκη, ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών;

Σε περίπου 3 εβδομάδες οι πολίτες της χώρας θα κληθούν με την ψήφο τους να αποφασίσουν για την κατεύθυνση στην οποία επιθυμούν να κινηθούμε τα επόμενα 4 χρόνια. Δεδομένων των συνθηκών και των μεγάλων προκλήσεων που ήδη έχουμε μπροστά μας, η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι από τις πιο κρίσιμες. Περιθώριο για χαλαρή ψήφο ή αποχή δεν υπάρχει.

Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση για να αξιολογήσουν δύο ολοκληρωμένες τετραετίες με συγκεκριμένο αποτύπωμα και απτό έργο. Από την μία, μία αποτυχημένη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που αντί να ενώσει, δίχασε και πλήγωσε τους Έλληνες, τους απαξίωσε αναγκάζοντάς τους να στήνονται σε ουρές έξω από κλειστές τράπεζες για να φέρει ακόμη ένα Μνημόνιο στην χώρα.

Από την άλλη, την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή διαχειρίστηκε πρωτόγνωρες κρίσεις διεθνούς εμβέλειας, πετυχαίνοντας αποδεδειγμένα να θωρακίσει την θέση της χώρας από κάθε άποψη, μη διστάζοντας να αναλάβει την ευθύνη για τα όποια λάθη της.

Ως πολίτες καλούμαστε λοιπόν, να αποφασίσουμε για το τι θέλουμε και αξίζουμε ως χώρα στα επόμενα χρόνια: Θέλουμε ένα κράτος περισσότερο ψηφιακό, φιλικό προς τον πολίτη, με λιγότερους φόρους και πραγματική ανάπτυξη, ή ένα κράτος που διώχνει τα παιδιά του στο εξωτερικό, αγκιστρωμένο σε ιδεοληψίες και πρακτικές του παρελθόντος, με μία γονατισμένη από την φορολογία και την γραφειοκρατία μεσαία τάξη.

Θέλουμε μία χώρα ασφαλή, που προστατεύει τα σύνορά της και την εθνική της κυριαρχία, ή μία χώρα της οποίας ο Πρωθυπουργός αναρωτιέται για τα θαλάσσια σύνορά της και καθένας μπαινοβγαίνει ανεξέλεγκτα.

Θέλουμε τα πραγματικά πλεονάσματα, τις σοβαρές επενδύσεις και την καινοτομία, ή τις πολιτικές που φέρνουν Μνημόνια, πληρωμές με «Δήμητρες» και κλειστές τράπεζες.

Θέλουμε να κινούμαστε ΜΑΖΙ ή με τα διαζευκτικά «ή» και την διχόνοια που διαλύει τα θεμέλια της κοινωνίας. Το δίλημμα είναι πλέον σαφές και ο κόσμος θα δώσει ηχηρό το «παρών» για μία Ελλάδα, αυτοδύναμη, η οποία σταθερά και τολμηρά απελευθερώνεται από την τοξικότητα του παρελθόντος και συνεχίζει στον δρόμο της προόδου, ψηφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

–        Τα κόμματα δεν μιλάνε για το πρόγραμμά τους. Ο διάλογος ενόψει των εκλογών, μοιάζει να εξελίσσεται σε πλειστηριασμό υποσχέσεων. Αυτό δεν κάνει κακό στο πολιτικό σύστημα;

 Το γεγονός αυτό έχουμε στηλιτεύσει από την πρώτη στιγμή ως κόμμα. Την ώρα που το μονοπώλιο της πολιτικής αντιπαράθεσης φαίνεται να έχουν οι αναλύσεις για σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, κάτι το οποίο μεθοδεύεται από όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είμαστε οι μόνοι που μιλάμε με πεπραγμένα και παρουσιάζουμε στους πολίτες το πρόγραμμά μας για την ερχόμενη τετραετία. Κοστολογημένο και βασισμένο στην πραγματικότητα.

Όχι, άλλες κενές υποσχέσεις και μια ανεύθυνη παροχολογία. Ήταν μία συνειδητή επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να χτιστεί ένα κοινωνικό συμβόλαιο αλήθειας και διαφάνειας με τους πολίτες και αυτήν την επιλογή υπηρετούμε μα αίσθημα ευθύνης και συνέπειας.

Έτσι, άλλωστε αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη και τον ρόλο του πολιτικού συστήματος σε μία σύγχρονη δημοκρατία. Πριν από μερικές ημέρες, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε επίσημα το νέο, συνεκτικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε στην επόμενη τετραετία. Καλούμε λοιπόν, όλους τους πολίτες να το διαβάσουν, να το αξιολογήσουν και να αποφασίσουν οι ίδιοι. Μακριά από εντυπώσεις και απέναντι σε ανέξοδες πολιτικές που πλήγωσαν την χώρα και απειλούν για ακόμη μία φορά να μας γυρίσουν χρόνια πίσω, κοιτάμε στα μάτια τον πολίτη, ζητώντας του να μας κρίνει για τα πεπραγμένα μας και να μας δώσει την δύναμη, ώστε μαζί να γίνουμε καλύτεροι και να πετύχουμε ακόμη περισσότερα για τον τόπο.

–        Ποιος είναι ο δυνητικός σύμμαχος της ΝΔ, καθώς η περίφημη αυτοδυναμία δεν φαίνεται να έρχεται και το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ανένδοτο σε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη;

Είναι αλήθεια πως οι επικείμενες εκλογές έχουν «ναρκοθετηθεί» από ένα εκλογικό σύστημα συλλήψεως του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σαφέστατα υπονομεύει την σταθερότητα και την ίδια την ασφάλεια στην χώρα. Ως κυβέρνηση και ως κόμμα, θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο εθνικό καθήκον να προστατεύσουμε και τα δύο με κάθε μέσο και τρόπο.

Ιδίως στην παρούσα χρονική συγκυρία, των διεθνών κρίσεων αλλά και των προκλήσεων από την γείτονα Τουρκία, η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας. Την 21η Μαΐου, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για το ποιος θέλει να τον κυβερνήσει. Την λαϊκή αυτή βούληση οφείλουμε να σεβόμαστε όλα τα κόμματα και να μην την αλλοιώνουμε εμφανίζοντας «αγνώστους χ» ή συνεργασίες για την πολιτική επιβίωση ορισμένων. Αυτή είναι η στάση του κόμματός μας, έντιμα και ξεκάθαρα εκπεφρασμένη προς τους πολίτες, ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την θωράκιση της χώρας και την αποτροπή νέων, επικίνδυνων περιπετειών. Πιστεύουμε και καλούμε τους πολίτες την νάρκη της απλής αναλογικής να την απενεργοποιήσουνε με την ψήφο τους.

–        Οι δικές σας προσδοκίες ποιες είναι από τις εκλογές; 

Σε αυτές τις εκλογές συμμετέχω για πρώτη φορά ως υποψηφία Βουλευτής στην Α’ Ανατολικής Αττικής. Δίνω για πρώτη φορά τον δικό μου αγώνα για μία περιοχή την οποία έχω γνωρίσει τόσο ως εργαζόμενη, εκπαιδευτικός σε αρκετά σχολεία της περιοχής, όσο και αργότερα ως μέλος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γνωρίζω καλά τα προβλήματα και τις ελλείψεις της περιοχής, μία περιοχή την οποία ξεχώρισα για την μοναδική δυναμική της.

Το περιθώριο ανάπτυξης είναι πραγματικά μεγάλο, μιας και οι σημαντικές προοπτικές τις οποίες κρύβει η Ανατολική Αττική παραμένουν μέχρι και σήμερα σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πεισμώνω και αποφάσισα να ζητήσω από τους πολίτες της να με εμπιστευτούν με την ψήφο τους, ώστε ΜΑΖΙ να πετύχουμε στην πράξη την αλλαγή την οποία έχει ανάγκη η περιοχή.

Αλλαγή η οποία πρέπει να αποτυπωθεί σε υποδομές και κυρίως ευκαιρίες για όλους, με ιδιαίτερη έμφαση στους πιο ευάλωτους. Γιατί η ανάπτυξη και η ασφάλεια, δεν μπορεί να είναι προνόμιο λίγων. Θέτω λοιπόν τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, να με κρίνουν με βάση το έργο μου, και να μου δώσουν την δύναμη με την ψήφο τους να γίνω η φωνή εντός του ελληνικού κοινοβουλίου για όσα αξίζει η Ανατολική Αττική.

Σχετικά Άρθρα