First Republic: Κίνδυνος πτώχευσης για την αμερικανική τράπεζα – Καταρρέει η μετοχή της

 First Republic: Κίνδυνος πτώχευσης για την αμερικανική τράπεζα – Καταρρέει η μετοχή της

Κατακόρυφη πτώση σημειώνει και σήμερα Παρασκευή η μετοχή της περιφερειακής Τράπεζας First Republic, καθώς περιορίζονται οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας διάσωσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, που επικαλείται πηγές, υπάρχουν ακόμα ελπίδες για μια λύση που δεν θα περιλαμβάνει την υπαγωγή σε ειδική εκκαθάριση.

Η First Republic δήλωσε στο CNBC «ότι συμμετέχουμε σε συζητήσεις με πολλά μέρη για τις στρατηγικές μας επιλογές ενώ συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας». Από την πλευρά του το Reuters επεσήμανε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι από τη FDIC, το υπουργείο Οικονομικών και τη Fed, συντονίζουν συναντήσεις με άλλες τράπεζες προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο διάσωσης για τη First Republic.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα και πριν η τράπεζα ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, βάσει των οποίων οι καταθέσεις υποχώρησαν 40%, η μετοχή της First Republic έκλεισε στα 16 δολάρια.

Την Τρίτη και την Τετάρτη η μετοχή πραγματοποίησε βουτιά 60%, κατρακυλώντας σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Η First Republic είναι περιφερειακή τράπεζα η οποία προσφέρει στεγαστικά δάνεια με χαμηλά επιτόκια και έχει δεχθεί πλήγμα από τις αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Σε αυτό το πλαίσιο η αξία των δανείων που έχει χορηγήσει η τράπεζα, καθώς και άλλων μακροπρόθεσμων στοιχείων ενεργητικού στον ισολογισμό της έχουν έχουν συρρικνωθεί σημαντικά, προκαλώντας ανησυχίες στους επενδυτές ότι στη περίπτωση που πουλήσει αυτούς τους τίτλους για να ενισχύσει τη ρευστότητά της είναι πιθανό να εγγράψει ζημίες.

Σχετικά Άρθρα