Έρευνα για “μαύρο χρήμα” στην Ελληνική Λύση μετά τις καταγγελίες των βουλευτών

 Έρευνα για “μαύρο χρήμα” στην Ελληνική Λύση μετά τις καταγγελίες των βουλευτών

Τη διεξαγωγή έρευνας για όσα καταγγέλθηκαν για «μαύρο» χρήμα στο κόμμα «Ελληνική Λύση» διέταξε με παρέμβαση του ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Βουρλιώτη ήταν οι δηλώσεις του πρώην βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» Αντώνη Μυλωνάκη περί «εγκληματικής οργάνωσης» και «μαύρου χρήματος» που δινόταν στο κόμμα. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας θα ερευνηθούν καταγγέλλοντες και καταγγελλόμενοι για τυχόν τέλεση του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει στην «Ελληνική Λύση» προκλήθηκε μετά τον αποκλεισμό βουλευτών από τα ψηφοδέλτια του κόμματος με απόφαση του Κυριάκου Βελόπουλου, επειδή δημοσιεύματα τους ήθελαν να βρίσκονται σε συζητήσεις με τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά τη «ρήξη» οι αποχωρήσαντες βουλευτές Αντώνης Μυλωνάκης και Αικατερίνη Αλεξοπούλου κατήγγειλαν ότι δινόταν στο κόμμα χρήματα χωρίς αποδείξεις και συγκεκριμένα 500 ευρώ το μήνα. «Θα αποκαλύψω όλη την πολιτική, εγκληματική οργάνωση του Κυριάκου Βελόπουλου, που μπορεί να εξελιχθεί χειρότερη από τη Χρυσή Αυγή» είχε αναφέρει σε δήλωση του ο Αντώνης Μυλωνάκης.

«Τα 1.000 τα παίρνει το κόμμα απευθείας από τη μισθοδοσία, έχει γίνει συμφωνία, και τα άλλα 500 ευρώ το μήνα μαύρα. Μαύρα. Ευθέως, δηλαδή. Σε φάκελο. Μπορεί να κατηγορηθούμε κι εμείς δηλαδή, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. (…)Ο κ. Βελόπουλος ζήτησε 1.000+500 ευρώ. Τα 1.000 ευρώ είναι το όριο, τα 500 είναι μαύρα. Δηλαδή 250.000 για 4 χρόνια. Εικάζω ότι χρησιμοποιούνται για το κόμμα, αλλά δεν πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται;» ανέφερε ο πρώην βουλευτής.

Ήδη η «μάχη» μεταξύ των δυο πλευρών έχει πάρει τη δικαστική οδό με τον Κυριάκο Βελόπουλο να έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του άλλοτε συνοδοιπόρου του στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα