Δένδιας: “Όταν ειπώθηκε ότι με παρακολουθούσαν με το Pretador δέχθηκα ερωτήσεις από ομολόγους μου”- Αιχμές για την εξαγωγή του λογισμικού: “Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες”

 Δένδιας: “Όταν ειπώθηκε ότι με παρακολουθούσαν με το Pretador δέχθηκα ερωτήσεις από ομολόγους μου”- Αιχμές για την εξαγωγή του λογισμικού: “Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες”

Ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο newsbomb και την ΌΛγα Τρέμη, αποκάλυψε ότι όταν έγινε γνωστό πως παρακολουθείτο μέσω Pretador δέχθηκε ανησυχητικές ερωτήσεις από ομολόγους του από διάφορες χώρες σχετικά με το θέμα αυτό.

Και τόνισε:

“Ήμουνα στον κατάλογο εκείνων που παρακολουθούνταν από το Pretador. Εγώ δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο, θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν μπορώ να αποδεχτώ την βεβαιότητα ότι υπήρξε κάποιος που θα μπορούσε να παρακολουθεί υπουργό εξωτερικών μιας χώρας, διότι κάτι τέτοιο παραβιάζει την έννομη τάξη στις μισές χώρες του πλανήτη και δεν γίνεται αντιληπτό ως κάτι το ελαφρύ. Εχω συνομιλήσει και με τον Άντονι Μπλίνκεν, και με τον προκάτοχο του Πομπέο και με πολλούς άλλους. Άρα λοιπόν θεωρώ πως παρά το ότι κυκλοφόρησε πως θα υπήρξε η λογική αυτοσυγκράτηση σε κάποιον να μην καταστήσει τον εαυτό του υπόλογο μιας τέτοιας εγκληματικής πράξης στον μισό πλανήτη. Αλλά, ναι έγινα δέκτης ερωτήσεων επί τη βάση αυτή καθησύχασα τους συνοιμλητές μου“.

Για την εξαγωγή του Pretador

“Πολύ λίγα μπορώ να σας πω γι αυτό. Δεν αφορούσε τον κύριο κορμό του υπουργείου αλλά ένα παρακλάδι που έχει επικεφαλής γενικό γραμματέα που μετά από ένα διάστημα έπαψε να είναι. Προφανώς πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Λέτε και δεν ξέρετε πως λειτουργεί η δημόσια διοίκηση και θα μπορούσε να απαντηθούν όλα σε λίγους μήνες. Εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω παρέμβαση, η έρευνα δεν διεξάγεται υπό την καθοδήγησή μου”.

Σχετικά Άρθρα