Σουδάν: Η μεταφορά του σοβαρά τραυματία Έλληνα – Εικόνες μέσα από το αεροσκάφος

 Σουδάν: Η μεταφορά του σοβαρά τραυματία Έλληνα – Εικόνες μέσα από το αεροσκάφος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων από το εμπόλεμο Σουδάν με συνδρομή των ξένων δυνάμεων αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης. Το απόγευμα της Τρίτης, ένα αεροσκάφος C-27 της πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ασουάν, έτσι ώστε να φτάσει στο Τζιμπουτί. Εκεί θα παραλάβει όσους έχουν καταφέρει να αποχωρήσουν τις τελευταίες ώρες από την επικίνδυνη ζώνη του Σουδάν και να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες από το αεροσκάφος που έφθασε στο Τζιμπουτί για να μεταφέρει διασωληνωμένο Έλληνα τραυματία, ο οποίος χειρουργήθηκε χθες σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η κατάστασή του είχε κριθεί σοβαρή, και έπρεπε να χειρουργηθεί πάλι εντός 48 ωρών. Στο αεροσκάφος επιβιβάσθηκε και ο 16χρονος γιος του.

Η πτήση έφθασε στις 11:30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ενώ η συγκεκριμένη ναυλωμένη πολιτική πτήση (Lifeline) ήταν η δεύτερη αποστολή επαναπατρισμού που πραγματοποιήθηκε με εντολή της Κυβέρνησης.

Ο τραυματίας, 59 ετών διεκομίσθη διασωληνωμένος σε σηπτικό σοκ και αιμοδυναμικά ασταθής στο 401 ΓΣΝΑ. Εισήχθη στη ΜΕΘ και τις επόμενες ώρες προγραμματίζεται χειρουργείο.

Δείτε εικόνες από την μεταφορά του:

Στο Ασουάν παραμένει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς για συντονισμό και παρακολούθηση της επιχείρησης επαναπατρισμού των υπόλοιπων Ελλήνων σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται πως με την πρώτη πτήση που έφθασε σήμερα το πρωί με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων) μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας ακόμη τραυματίας 42 ετών, που διεκομίσθη επίσης στο 401 ΓΣΝΑ σταθερός αιμοδυναμικα με καλό επίπεδο επικοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα