Σκέρτσος: Ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς – Απορρίπτεται η τηλεμαχία Μητσοτάκη – Τσίπρα

 Σκέρτσος: Ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς – Απορρίπτεται η τηλεμαχία Μητσοτάκη – Τσίπρα

Θα γίνει ένα debate ανάμεσα σε όλους του πολιτικούς αρχηγούς ενόψει των εκλογών 2023 όπως ανέφερε ο Άκης Σκέτσος στην πρώτη του ενημέρωση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Σκέρτσος επισήμανε ότι θα γίνει τηλεμαχία καθώς η βούληση της κυβέρνησης είναι όλα τα κόμματα «να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι», ώστε να φανούν οι «ανακολουθίες» και οι θέσεις της κάθε πλευράς.

Μιλώντας για την επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι με εντολή του πρωθυπουργού εστάλησαν χθες δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων στην Αίγυπτο προκειμένου να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών. Το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, συγκεκριμένα με τη Γαλλία και την Ιταλία ανακοίνωσε ότι απομακρύνθηκαν ήδη με ασφάλεια 12 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους ανάμεσά τους και οι δύο τραυματίες ομογενείς. Επιπλέον μία ομάδα των 11 πολιτών ελληνικού ενδιαφέροντος έφτασε στο Τζιμπουτί αργά τα μεσάνυχτα. Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα «Κάλυψη»

Την εβδομάδα που πέρασε, όπως σημείωσε ο κ. Σκέρτσος, μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά εγκαινίασε το πρόγραμμα «Κάλυψη» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δωρεάν στέγαση ευάλωτων νέων σε ιδιωτικές κατοικίες, με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο. Πρόκειται για μια νεαρή μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά που εγκαταστάθηκε δωρεάν σε διαμέρισμα στο Γαλάτσι , έναν από τους πρώτους δήμους στους οποίους ξεκίνησε η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ακόμη, ανέφερε ότι είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον για τη βασική δράση του προγράμματος «Σπίτι μου» για την παροχή δηλαδή φθηνών άτοκων ή χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους για την απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας. Έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, σε τρεις εβδομάδες, σχεδόν 19.000 αιτήσεις -18.895 για την ακρίβεια- και έχουν λάβει προέγκριση οι 996 συνολικού ποσού 110,6 εκατ. ευρώ με μέσο ποσό δανείου 111.000 ευρώ.

Σημείωσε ακόμη ότι στα τέλη Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας για τα παιδιά από 6 έως 12 ετών με δωρεάν επίσκεψη σε οδοντίατρους.

Μύκονος

«Έχουμε πει ότι στην ελληνική επικράτεια δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε- να υπάρχουν “γαλατικά χωριά ανομίας”. Και στη Μύκονο που δυστυχώς φαίνεται να αποτελεί εμβληματική περίπτωση πολεοδομικής αυθαιρεσίας θα εφαρμοστεί ο νόμος. Θυμίζω ότι πριν το Πάσχα προχωρήσαμε σε σχετικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία με αναπομπή αρμοδιοτήτων περί πολεοδομικών παραβάσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση στην κεντρική κυβέρνηση και με σύντμηση προθεσμιών για την διοικητική διαδικασία αυτοψίας, κοινοποίησης και ενστάσεων επι πολεοδομικών παραβάσεων», ανέφερε.

Συμπλήρωσε ακόμη: «Έτσι, την Παρασκευή θυροκολλήθηκε στη βάση αυτόφωρης διαδικασίας για εν εξελίξει παράνομες εργασίες, πρωτόκολλο κατεδάφισης για αυθαίρετες κατασκευές σε beach bar στην Ψαρού στη Μύκονο έπειτα από ελέγχους και αυτοψίες που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος στο διάστημα από 4 έως 11 Απριλίου. Οι επιφάνειες που κατά τους επιθεωρητές είναι αμεσα κατεδαφιστέες ξεπερνούν σε πρώτη καταμέτρηση τα 600 τετραγωνικά και ελέγχεται όλη η κατασκευή για άλλες αυθαιρεσίες . Ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα προσφυγής εντός δέκα ημερών κατά της απόφασης κατεδάφισης.

»Ταυτόχρονα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 22,2 εκατ. ευρώ, σε beach bar στον Πάνορμο για ευρύτατες πολεοδομικές παραβάσεις συνολικής έκτασης 40.000 τετραγωνικών μέτρων. Για κάθε χρόνο που διατηρείται η αυθαίρετη κατασκευή θα επιβάλλεται πρόστιμο. Και σε αυτή την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα προσφυγής εντός δέκα ημερών. Μετά την οριστικοποίησή του ο νόμος δίνει δυνατότητα αναστολής λειτουργίας επιχείρησης και κατεδάφισης, εάν ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει αυτοβούλως σε κατεδάφιση παράνομων/αυθαίρετων κατασκευών. Βάζουμε φραγμό σε κάθε παράνομη πράξη, σε κάθε παράνομο σχέδιο που επιχειρείται να υλοποιηθεί με εκβιασμούς και έκνομες συμπεριφορές».

Σχετικά Άρθρα