Μπογδάνος: “Κάναμε κρούση στον Κανελλόπουλο – Αν δεν είναι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη ας έρθει μαζί μας”

 Μπογδάνος: “Κάναμε κρούση στον Κανελλόπουλο – Αν δεν είναι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη ας έρθει μαζί μας”

Απάντηση στις πληροφορίες που θέλουν την “Πατριωτική Ένωση” να συμπορεύεται με το “ΕΑΝ” του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου μετά την τροπολογία “μπλόκο” στο κόμμα Κασιδιάρη έδωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και αντιπρόεδρος της “Πατριωτικής Ένωσης” επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του επικοινώνησε με αυτό του πρώην εισαγγελέα τον οποίο κάλεσε σε συνεργασία

“Το ζητούμενο είναι η ένωση όλων των πατριωτικών, εθνοκεντρικών, συντηρητικών κομμάτων απέναντι στο προοδευτικό υποτιθέμενα μπλοκ των κομμάτων του Νταβός. Αυτό σημαίνει ότι, ναι, από την πλευρά μας έγινε μία κρούση προς την πλευρά του κ. Κανελλόπουλου. Αυτά τα πράγματα ξεκινάνε από ζυμώσεις στελεχών και έγινε μία επικοινωνία. Η συζήτηση έγινε στην εξής βάση: με δεδομένο ότι ο κ. Κανελλόπουλος είναι πρώην πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη ενδέχεται το κόμμα του να κοπεί, σύμφωνα με το γράμμα των τροπολογιών που έχει περάσει η κυβέρνηση μαζί με την βοήθεια της αντιπολίτευσης, στις οποίες τοποθετήθηκα εναντίον στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μπορούμε αυτό το πράγμα να το ρισκάρουμε πηγαίνοντας εμείς εκεί; Θεωρούμε πως όχι. Εμείς αυτή τη στιγμή ως “Πατριωτική Ένωση” είμαστε επτά διαφορετικά κόμματα” δήλωσε αρχικά, μιλώντας στον Real FM.

“Αυτό που διαμηνύσαμε στον κ. Κανελλόπουλο, ήταν “ελάτε, αναλάβετε αν θέλετε και μία θέση η οποία να είναι τιμητική προς εσάς ούτως ώστε να αισθάνεστε ότι είστε στην πρωτοκαθεδρία και στην πρώτη γραμμή και πάμε μαζί στις επόμενες εκλογές””, πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Απαντώντας στις κατηγορίες για “ξέπλυμα” του Ηλία Κασιδιάρη μέσω Κανελλόπουλου, ο βουλευτής σημείωσε: “Εγώ θέλω να ακούσω αυτό που λέει ο κ. Κανελλόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ξεπλένει τον Ηλία Κασιδιάρη. Εάν αυτό είναι πραγματικότητα, τότε ερχόμενος σε εμάς και εντασσόμενος σε ένα κόμμα, το οποίο αποτελεί κίνημα πολλών κομμάτων, που καμία σχέση δεν έχουμε με τον νεοναζισμό, καμία σχέση δεν έχουμε με ακραίες ιδεολογίες στις οποίες έχουμε σταθεί απέναντι. Είπα κάτι πολύ σκληρό τις προάλλες στη Βουλή ότι αν ήθελα ντε και καλά να είμαι στην επόμενη Βουλή, δύο θα ήταν οι επιλογές μου: να γίνω σφουγγοκωλάριος του κ. Δένδια και η δεύτερη επιλογή θα ήταν να ενταχθώ ως εν ενεργεία βουλευτής στο κόμμα Κασιδιάρη. Δεν μου το επιτρέπουν οι αρχές μου. Οι αρχές μου από την άλλη δεν μου επιτρέπουν να συνταχτώ και με μία τροπολογία η οποία κόβει κόμματα, επειδή τα φοβάται ή επειδή έχει πρόβλημα με την ιδεολογία τους. Ή παίζουμε όλοι επί ίσοις όροις στη Δημοκρατία ή δεν παίζουμε. Αν ο κ. Κανελλόπουλος, όπως υποστηρίζει, δεν είναι μπροστινός, δεν είναι αχυράνθρωπος του κ. Κασιδιάρη μπορεί να το αποδείξει. Ας έρθει μαζί μας”.

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην “Ελληνική Λύση”, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος προτιμά να ελέγχει πλήρως το κόμμα του από το να καταλάβει την τρίτη θέση στη Βουλή.

“Ο κ. Βελόπουλος φαίνεται ότι προτιμά να έχει ένα κόμμα, το οποίο θα το ελέγχει απόλυτα παρά να γίνει το τρίτο κόμμα στην ελληνική Βουλή. Θα έλεγα στον κ. Βελόπουλο, χωρίς κανένα κόμπλεξ, ότι θα μπορούσε να είναι το τρίτο κόμμα στη Βουλή, θα μπορούσε να πάρει απόσταση από οτιδήποτε μαύρο και κατακριτέο και να πει “ελάτε όλοι να κάνουμε τον μεγάλο συνασπισμό”” τόνισε.

Τέλος, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι στις δεύτερες κάλπες, του Ιουλίου, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα συνεργαστούν.

Σχετικά Άρθρα