Debate: Το Μαξίμου απορρίπτει το αίτημα της Κουμουνδούρου – Εντός ολίγου η “μάχη” στη διακομματική για τις τηλεμαχίες

 Debate: Το Μαξίμου απορρίπτει το αίτημα της Κουμουνδούρου – Εντός ολίγου η “μάχη” στη διακομματική για τις τηλεμαχίες

Στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής αναμένεται να μεταφερθεί η νέα κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης που ξέσπασε με αφορμή  τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και το ντιμπέιτ. 

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδότησε η χθεσινή ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου για τη διεξαγωγή των εκλογών με πλουραλισμό και διαφάνεια, και συγκεκριμένα η αναφορά της για «δημοσκόπους του Μαξίμου».

Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής θα ζητήσει την διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κι ένα μόνο με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

  • Απο το Μέγαρο Μαξίμου, αν και επίσημα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας τηλεμαχίας μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, οι πληροφορίες λένε πως ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα της αξωματικής αντιπολίτευσης.

Κι αυτό διότι στην Ηρώδου Αττικού πιστεύουν πως στην παρούσα φάση όπου η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος εξελίσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προσδοκίες τους δεν υπάρχει κανένας λόγος για να το  ρισκάρουν τη στρατηγική τους με μια τηλεμαχία.

Όσον αφορά το αίτημα για “man to man” τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός το έχει απορρίψει κατηγορηματικά λέγοντας πως οι δυο τους έχουν  μεταξύ αντιπαρατεθεί στην Βουλή σχεδόν για το σύνολο της πολιτικής τους ατζέντας. 

Κυβερνητικοί παράγοντες ερμηνεύουν τα επιτακτικά αιτήματα της Κουμουνδούρου για την διεξαγωγή ντιμπέτ λέγοντας  πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προεξοφλήσει την ήττα του, κάνει προεκλογική εκστρατεία με ψυχολογία ηττημένου και για αυτό ευελπιστεί σε ένα ντιμπείτ» διότι ο άτυπος κανόνας της προεκλογικής τακτικής θέλει το δεύτερο κόμμα να επιθυμεί διακαώς την πραγματοποίηση μιας τηλεμαχίας.

Στην Πειραιώς βλέπουν δημοσκοπική ανάταση κι εκτιμούν πως τις επόμενες τρεις εβδομάδες η ΝΔ θα καταφέρει να αγγίξει το 33-34%. 

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος απαντώντας στις αιχμές της Κουμουνδούρου για «δημοσκόπους του Μαξίμου» έκανε λόγο για «λαικισμό» τονίζοντας πως «η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων είναι μέσα στα SOS στο «λυσάρι» κάθε πολιτικού λαϊκιστή ιδίως όταν χάνει».

Πρόσθεσε δε πως επαφίεται στον ΣΕΔΕΑ αν θα αντιδράσει για αυτή την άκρως αντιεπιστημονική και απαράδεκτη από κάθε άποψη πολιτικής δεοντολογίας επίθεση στις εταιρίες δημοσκοπήσεων. «Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένουμε και πολλά περισσότερα, ίσως πέρα από την επόμενη προβλέψιμη επίθεση στα «συστημικά» ΜΜΕ και τις «ελίτ των ολιγοπωλίων» συμπλήρωσε. 

Σχετικά Άρθρα