Στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας ΣΥΡΙΖΑ η Έλενα Άκριτα – Στην Α’ Θεσσαλονίκης η Ράνια Θρασκιά- Τα υπόλοιπα ονόματα που “ακούγονται”

 Στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας ΣΥΡΙΖΑ η Έλενα Άκριτα – Στην Α’ Θεσσαλονίκης η Ράνια Θρασκιά- Τα υπόλοιπα ονόματα που “ακούγονται”

Σύμφωνα πληροφορίες, η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας, Έλενα Ακρίτα αποδέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοινώθηκε επίσης πως θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης και η γνωστή δημοσιογράφος και τηλεοπτική παρουσιάστρια Ράνια Θρασκιά.

Σε εκλόγιμη θέση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Όθωνας Ηλιόπουλος, καθηγητής Ογκολογίας και Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Harvard, που θα εκπροσωπήσει την ομογένεια στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και που θα έρθει για εγκατάσταση στην Αθήνα, αλλά και η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Πολύ πιθανό είναι να βρεθεί στο Επικρατείας ένα από τα δημοφιλέστερα (και επαρκέστερα, κατά την άποψη της στήλης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ), ο δικηγόρος και εργατολόγος (αρθρογράφος του iEidiseis) Διονύσης Τεμπονέρας. Πιθανότατα θα είναι, επίσης, η στρατηγός ε.α. με ευδόκιμη θητεία και με μεγάλο κύρος στην ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, αλλά και η Ζωρζέτα Λάλη, με θητεία σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Ενδιαφέρον, δε, εμφανίζει αν θα είναι στο Επικρατείας η Λούκα Κατσέλη, έστω και σε μη εκλόγιμη θέση. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πάντως, χειρίζεται προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως θα περιλαμβάνει και άλλες εκπλήξεις.

Σχετικά Άρθρα