Επίσημα σε προεκλογική περίοδο, θυροκολλείται το διάταγμα – Ποιο λόγο θα επικαλεστεί ο Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Δημοκρατίας

 Επίσημα σε προεκλογική περίοδο, θυροκολλείται το διάταγμα – Ποιο λόγο θα επικαλεστεί ο Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Δημοκρατίας

Απο σήμερα το απόγευμα ξεκινάει επίσημα η προεκλογική περίοδος. Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού σήμερα το πρωί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την προσφυγή στην κάλπη στις 21 Μαΐου, καθώς το Σύνταγμα επιτάσσει πως η προεκλογική περίδος ξεκινάει όταν θυροκολληθεί στο Περιστύλιο της Βουλής το Προεδρικό Διάταγμα Διάλυσης της παρούσας Βουλής.

Ο  φρούραρχος της Βουλής θα θυροκολλήσει το Προεδρικό Διάταγμα,  στην ανατολική πύλη της Βουλής σήμερα το απόγευμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ζητήσει την πρόωρη διάλυση της Βουλής και θα επικαλεστεί εθνικό θέμα μείζονος σημασίας. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις δηλώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός απο το Προεδρικό Μέγαρο αλλά και στο  “εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας” που θα επικαλεστεί. 

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα θέσει ως «προμετωπίδα» των εκλογών την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, ως βασική προϋπόθεση για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Ενδεχομένως, να συμπεριλάβει και το διεθνές κλίμα που έχει δημιουργηθεί ύστερα απο την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την γεωπολιτική αστάθεια και τις οικονομικές προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί καθώς επίσης και τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός κατά την προχθεσινή επίσκεψη του στην Κέρκυρα προανήγγειλε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου λέγοντας «αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες και αναγνώρισε τα λάθη της. Έτσι θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σάββατο». 

Σχετικά Άρθρα