Κασιδιάρης: Το τέχνασμα που σκέφτηκε με Κανελλόπουλο για να “περάσουν” από Άρειο Πάγο – Τέλος οι “Έλληνες”;

 Κασιδιάρης: Το τέχνασμα που σκέφτηκε με Κανελλόπουλο για να “περάσουν” από Άρειο Πάγο – Τέλος οι “Έλληνες”;

Σε νομικούς τακτικισμούς προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου φέρεται ότι προχωρά το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, μετά και τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος προσανατολίζονται να εγκαταλείψουν την ταμπέλα του κόμματος «Έλληνες», ιδρυτής του οποίου είναι ο πρωτόδικα καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και να χρησιμοποιήσουν ως «κέλυφος» το κόμμα «ΕΑΝ», που ίδρυσε ο κ. Κανελλόπουλος.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως σε αυτή την περίπτωση ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής, αλλά δημόσια θα υποστηρίζει το «ΕΑΝ».

Την ίδια ώρα , ο ίδιος ο πρώην ανώτατος δικαστικός διαψεύδει τις φήμες που τον ήθελαν να έχει έρθει σε ρήξη με το πρώην ηγετικό στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος «Χρυσή Αυγή».

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο κ. Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης υιοθετεί την νομική του εισήγηση για την απρόσκοπτη κάθοδο στις εκλογές ενός πολιτικού κόμματος που δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από την κυβερνητική τροπολογία.

Αυτή η προοπτική εξυπηρετείται -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- από ένα κόμμα που δεν θα έχει καμία καταστατική σχέση με τους «Έλληνες» και με τον Ηλία Κασιδιάρη ακόμα και αν το σύνολο των στελεχών του καταδικασμένου πρώην χρυσαυγίτη μεταφερθεί στο νεοπαγές πολιτικό μόρφωμα. Παράλληλα, ο κ. Κανελλόπουλος σημειώνει πως επιδιώκει ευρύτερες συμπράξεις με κόμματα που κινούνται στον χώρο της ultra δεξιάς.

Σχετικά Άρθρα