Χειρουργήθηκαν τα δύο παιδιά που ακρωτηριάστηκαν από βεγγαλικά

 Χειρουργήθηκαν τα δύο παιδιά που ακρωτηριάστηκαν από βεγγαλικά

Για ακόμη μια χρονιά, την εορταστική ατμόσφαιρα επισκίασαν οι τραυματισμοί από βεγγαλικά, καθώς τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη τραυματίστηκαν πολύ βαριά από κροτίδες που έπεσαν το βράδυ της Ανάστασης. Πολλαπλά εγκαύματα προκάλεσε κροτίδα σε ένα 14χρονο αγόρι στο Αγκίστρι που έχασε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού ενώ τραυματισμό υπέστη και στο δεξί του χέρι.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θύμα του επίμαχου εθίμου έπεσε και ένα 13χρονο αγόρι στη Σύμη με μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του και ταυτόχρονα τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Και τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, όπου χειρουργήθηκαν και βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ένας νεαρός που τραυματίστηκε από δυναμιτάκι, δήλωσε τα εξής: “Όπως πήγα να το πετάξω σκάει κατευθείαν… Πάω να το πιάσω το παίρνω το ανάβω και με το που πάω να το πετάξω σκάει κατευθείαν”.

Ο πατέρας του νεαρού νιώθει τυχερός που δεν συνέβη τίποτε σοβαρότερο στον γιο του, κάτι από το οποίο δεν γλίτωσαν άλλα παιδιά.

“Στην ατυχία τους ήταν τυχερός που δεν έχασε κανένα δάχτυλο. Τα παιδιά να μην ασχολούνται καθόλου με αυτά τα πράγματα γιατί τώρα και σκάνε και γκαζάκια και χίλια δυο και δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό το πράγμα[…] Όπως είπα και προηγουμένως στον γιο μου αυτά πρέπει να σταματήσουν γιατί μπορεί να γίνουν χειρότερα. Όπως ήταν ένα παιδάκι προηγουμένως με 4 δάχτυλα κομμένα. Ήταν πριν από εμάς”.

Ρόδος: Με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο ένα 7χρονο κορίτσι

Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα της Ανάστασης 7χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο, καθώς ένα από τα βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν στο χωριό Μασσάρι το τραυμάτισαν προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα.

“Καμένο στο πρόσωπο, είναι εντάξει στο σπίτι του, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα[…] Κάτι πρέπει να γίνει, από το να απαγορευτούν που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Είναι δυναμίτες”, δήλωσε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης.

Πύλος: Σοβαρός τραυματισμός 8χρονου από κροτίδα

Σε νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκε ένας 8χρονος από την Πύλο ο οποίος  τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι από κροτίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheriaonline, ο 8χρονος με καταγωγή από την Αλβανία βρέθηκε με έναν φίλο του έξω από τον ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, όπου βρήκαν μία κροτίδα, η οποία φαινόταν να μην έχει σκάσει.

Προσπάθησε να την ανάψει, αλλά αυτή έσκασε στο χέρι του τραυματίζοντάς τον σοβαρά στον αντίχειρα.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου και από εκεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Όμως κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Αθήνας και έτσι με μέριμνα της οικογένειάς του διακομίστηκε σε Νοσοκομείο Παίδων.

Τέσσερις τραυματίες στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

Στο Λεωνίδιο Αρκαδίας τρεις άντρες ηλικίας 30, 28 και 27 ετών αντίστοιχα τραυματίστηκαν σοβαρά την ώρα της Ανάστασης στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου όταν ανεφλέγη και εξερράγη κουτί με 30 κροτίδες που μετέφεραν.

Οι άνδρες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με τους δύο να διακομίζονται στην Τρίπολη λόγω των εγκαυμάτων που έφεραν στα χέρια και το στήθος.

Σχετικά Άρθρα