Αδιάφοροι οι Βρετανοί για τη στέψη του Καρόλου

 Αδιάφοροι οι Βρετανοί για τη στέψη του Καρόλου

Οι Βρετανοί δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου καθώς, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ευθαρσώς ότι δεν τους ενδιαφέρει!

Στην ερώτηση «Πόσο σας ενδιαφέρει η επικείμενη στέψη του βασιλιά Καρόλου;» το 64% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση του YouGov, απάντησε «όχι πολύ» ή «καθόλου». 

Αυτές οι αντιδράσεις για βασιλικές εκδηλώσεις δεν είναι ασυνήθιστες καθώς σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας το 2022 το 56% είχε δηλώσει ότι «δεν κάνει και μάλλον δεν θα κάνει σχέδια» για τον εορτασμό του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Τον Δεκέμβριο του 2022, πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να… σνομπάρουν την πρώτη χριστουγεννιάτικη ομιλία του βασιλιά Καρόλου. 

«Σε πρώτη ανάγνωση, τα αποτελέσματα αυτά είναι απογοητευτικά για το Παλάτι. Ωστόσο, απομένουν λίγο περισσότερες από τρεις εβδομάδες για τη στέψη και υπάρχει αρκετός χρόνος για να αλλάξει το κλίμα» λέει στο Newsweek ο ειδικός επί βασιλικών θεμάτων, Richard Fitzwilliams.

«Καλό είναι τέτοιες απαντήσεις στις δημοσκοπήσεις να αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό γιατί οι Βρετανοί δίνουν πάντα βροντερό «παρών» σε εκδηλώσεις και τελετές του Παλατιού και αν δεν τους ενδιαφέραν τα βασιλικά θέματα δεν θα υπήρχε τέτοια κάλυψη στον Τύπο και την τηλεόραση» εξηγεί.

Σχετικά Άρθρα