Ειδικοί μάρτυρες καταθέτουν για τα Τέμπη

 Ειδικοί μάρτυρες καταθέτουν για τα Τέμπη

Τρεις σταθμάρχες καταθέτουν για τη λειτουργία του σιδηρόδρομου, πριν τη μετωπική σύγκρουση στα Τέμπη, στον ειδικό εφέτη, που χειρίζεται την δικογραφία από τα στοιχεία της οποίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν και ποιοι θα λογοδοτήσουν για τους δεκάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ένας από τους τρεις μάρτυρες εκτελεί χρέη προϊσταμένου επιθεώρησης, μετά την προφυλάκιση του σταθμάρχη που επέβλεπε το προσωπικό της Λάρισας την περίοδο του δυστυχήματος. Επίσης, καταθέτει μία σταθμάρχης, που στο παρελθόν είχε την βραδινή βάρδια πριν την αναλάβει ο προφυλακισμένος σταθμάρχης, ενώ ο τρίτος εργάζεται στον σταθμό της Λάρισας.

Προς το παρόν η εξέλιξη της υπόθεσης δείχνει ότι οι μέχρι σήμερα κατηγορούμενοι επιδίδονται σε μετάθεση ευθυνών και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και κατά τη διερεύνηση των διοικητικών και πολιτικών ευθυνών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών καταθέτει στον ανακριτή και ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Λουκάς Αποστολίδης, ο οποίος έχει καταγγείλει απόπειρα εξαγοράς τους από την Hellenic Train. 

Σχετικά Άρθρα