ΣΔΟΕ: Μπλόκο σε παράνομο φορτίο με “ελληνοποιημένα αυγά

 ΣΔΟΕ: Μπλόκο σε παράνομο φορτίο με “ελληνοποιημένα αυγά

Μεγάλη ποσότητα με αυγά που δεν έφεραν την απαραίτητη σήμανση εντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι παραβάσεις εντοπίστηκαν σε φορτηγό όχημα με φορτίο 302.400 αυγών, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν προς κατανάλωση στην ελληνική αγορά, εν όψει του Πάσχα.

Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία του ΣΔΟΕ στην προσπάθεια διασφάλισης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και πάταξης του αθέμιτου ανταγωνισμού σημειώθηκε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε., στο πλαίσιο ελέγχων με αντικείμενο την αποτροπή παράνομων «ελληνοποιήσεων» εισαγόμενων αμνοεριφίων και αυγών, κατά την περίοδο του Πάσχα και στο συγκεκριμένο φορτίο η συντριπτική πλειοψηφία δεν έφερε την απαραίτητη σήμανση.

Ετσι μετά από συντονισμό των συναρμοδίων υπηρεσιών έγινε δέσμευση του φορτίου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Νομού Βοιωτίας και εν συνεχεία, το φορτίο μεταφέρθηκε σε φυλασσόμενο χώρο, προκειμένου να γίνει έλεγχος και διερεύνηση ιχνηλασιμότητας του φορτίου που έφερε ελλιπή σήμανση.

Η ποσότητα των αυγών που δεσμεύτηκε είχε προέλευση τη Βουλγαρία και η διοχέτευσή τους στην Ελληνική αγορά και στην συνέχεια θα γινόταν σε επιχειρήσεις στην Γλυφάδα, στην Κω και στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά των παραβάσεων κανόνων εμπορίας και διακίνησης, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με κάθε αρμόδιο Φορέα, Ομάδες Εργασίας και λοιπές διωκτικές αρχές για τη μείωση του κινδύνου που ενέχουν τα προϊόντα παράνομης διακίνησης για τη δημόσια υγεία και την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών».

Σχετικά Άρθρα