Πράσινο φως σε Καραμανλή και Χειμάρα για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – “Αρένα” η Α Αθηνών, Βόρειος και Νότιος Τομέας, Αν. Αττική

 Πράσινο φως σε Καραμανλή και Χειμάρα για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ  – “Αρένα” η Α Αθηνών, Βόρειος και Νότιος Τομέας, Αν. Αττική

Μπορεί να μην ανακοινώθηκαν επίσημα με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ όμως οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τόσο ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής (εμπλέκεται στην τραγωδία των Τεμπών) όσο και ο παραιτηθείς βουλευτής Θέμης Χειμάρας – μετά την “αθώωση” από τον ΣΔΟΕ σε σχέση με δημοσιεύματα εις βάρος του για τον κύκλο εργασιών της εταιρείας του με δήμους και φορείς Δημοσίου – θα μετάσχουν τελικά στα ψηφοδέλτια των Σερρών και της Φθιώτιδας αντίστοιχα.

Σκληρή θα είναι η “μάχη” στην Α’ Αθηνών όπου “διαγκωνίζονται” παλαιότερα και νεότερα στελέχη, με υψηλή δημοφιλία.

Η άφιξη του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, που αρχικά αναμενόταν να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, δημιουργεί νέα δεδομένα στην “αρένα” της Α’ Αθήνας, όπου δίνουν την εκλογική “μάχη” ακόμη δύο υπουργοί: ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αλλά και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Στην ίδια περιφέρεια διεκδικούν την εκλογή τους και:

  • Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, η Φωτεινή Πιπιλή, αλλά και η νεοεισερχόμενη Άννα Ροκοφύλλου, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου, νομικός και νυν αντιδήμαρχος Αθηναίων. Πρόσωπο που σηματοδοτεί το άνοιγμα στην κεντροαριστερά, μαζί με τον καθηγητή Ναπολέωντα Μαραβέγια που θα είναι υποψήφιος στην Κεφαλλονιά.

Μεγάλος ο ανταγωνισμός και στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, όπου την πρωτιά στην κατάταξη της “γαλάζιας” παράταξης διεκδικούν οι υπουργοί Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Την επανεκλογή τους διεκδικούν και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αλλά και οι: Γιώργος Κουμουτσάκος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ενώ στη μάχη της ψήφου στον Βόρειο Τομέα ρίχνεται και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Στον Δυτικό Τομέα, όπου και πάλι θα είναι υποψήφιος και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τις γειτονιές “οργώνουν” για να λάβουν την έμπρακτη εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων ο αναπλ. υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Λοβέρδος. Στη Δυτική “αρένα” θα “διαγκωνιστούν” για την εκλογή τους η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρίας Συρεγγέλα και ο ΠΑΣΟΚογενής, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση της ΝΔ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να είναι υποψήφιος και στην Α’ Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας το κενό που αφήνει η αποχώρηση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή, ενώ ήδη έχει ανακοινώσει ότι η τρίτη υποψηφιότητα του θα είναι στον ‘Έβρο.

Στο Νότιο Τομέα “μάχη” για την πρωτιά αναμένεται να δώσουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο επί σειρά ετών δήμαρχος Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Άννα Καραμανλή, η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Καλλιανός και ο Βασίλης Σπανάκης.

Στον Νότιο Τομέα ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Τάσου Γαϊτάνη, του πρώην βουλευτή του “Ποταμιού” Γρηγόρη Ψαριανού, του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού Ποσειδώνα Γιαννόπουλου, του ηθοποιού Σταύρου Νικολαΐδη, γνωστού από τα «Εγκλήματα» κ.α. τηλεοπτικές σειρές και της κόρη της πρώην υπουργού της ΝΔ, Φάνης Πάλλη Πετραλιά, Θεοδώρα.

Μεγάλη μάχη και στην Ανατολική Αττική, όπου ανακοινώθηκε η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, όπως και της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη.

Στην συγκεκριμένη περιφέρεια εκλέγεται ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο επί 23 χρόνια βουλευτής Γιώργος Βλάχος αλλά και ο Βασίλης Οικονόμου που παλαιότερα ήταν και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Μια “γαλάζια” θέση αδειάζει με την αποχώρηση από το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο της Γεωργίας Μαρτίνου, για αποκλειστικά προσωπικούς λόγους, η οποία στις εκλογές του 2019 είχε λάβει την πρώτη θέση στην εκλογική κατάταξη στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής.

Σχετικά Άρθρα