Νίκος Ανδρουλάκης: Θα σταθούμε εμπόδιο στην επάνοδο φασιστικών δυνάμεων στη Βουλή

 Νίκος Ανδρουλάκης: Θα σταθούμε εμπόδιο στην επάνοδο φασιστικών δυνάμεων στη Βουλή

Περιοδεία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη στα Καλάβρυτα. Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI)

Τις πολιτικές για τη νέα γενιά έθεσε ως προτεραιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας με φίλους και στελέχη του κόμματος στα Καλάβρυτα, ενώ δεν παράλειψε να τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί εμπόδιο για να μην βρεθεί χώρος για το νεοφασιστικό μόρφωμα. Συγκεκριμένα ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι :

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ψήφισε τη σχετική τροπολογία για να μπούμε εμπόδιο στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, που θέλει μέσα από τη φυλακή να πάρει μέρος σε ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα. Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα από αυτόν τον μαρτυρικό τόπο: Υπάρχουν οι νόμοι αλλά είναι και η βούληση του ελληνικού λαού.

Κι επειδή είδαμε πολλά τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει ο ελληνικός λαός να μπει με την ψήφο του εμπόδιο και όχι να δώσει την ευκαιρία να μπουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο άνθρωποι που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα του Φύσσα, άνθρωποι οι οποίοι είναι απολογητές του Χίτλερ και αυτών που αιματοκύλησαν την Ελλάδα στα Καλάβρυτα και σε άλλους μαρτυρικούς τόπους» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και επισήμανε:

«Η μνήμη είναι φρουρός. Η Δημοκρατία είναι φρουρός και εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη, που στο DNA μας είναι οι αγώνες και οι θυσίες του ελληνικού λαού, θα δώσουμε αγώνα σε κάθε μεριά της Ελλάδας ώστε αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα να μην βρει χώρο στη Βουλή των Ελλήνων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επίσης εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού καθώς υποστήριξε: «Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι έχουμε Προεδρική Δημοκρατία και εναλλακτική του ίδιου είναι ο κ. Τσίπρας για να εκβιάσει την ψήφο του ελληνικού λαού, εμείς μπαίνουμε εμπόδιο σε αυτόν τον μηχανισμό του φόβου και δίνουμε ελπίδα και προοπτική μέσα από ένα υπεύθυνο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που έχει δύο κύριους στόχους: Μια ανταγωνιστική παραγωγική οικονομία και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος»

Σχολιάζοντας την απόφαση για ”πάγωμα” των τραπεζικών επιτοκίων, επισήμανε ότι δεν μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης τον Πόντιο Πιλάτο, όταν οι τράπεζες έχουν σημαντικά κέρδη από τη διαφορά των επιτοκίων και προσέθεσε πως επιβεβαιώνεται ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι να υπηρετεί τους ολιγάρχες και όχι την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα εξαγοράσει με αυτά τα φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια έναν ελληνικό λαό, που βλέπει τις δαπάνες της υγείας να είναι οι τρίτες υψηλότερες στην Ευρώπη, τα σχολεία να έχουν απαξιωθεί, τα πανεπιστήμια να είναι σε δεινή κατάσταση, να έχει καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος, να έχουν αυξηθεί οι ανισότητες, και να έρχεται στο παραπέντε να πει τι; Τώρα έγινε πρωθυπουργός, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές;», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, επέμεινε ότι «δεν μπορεί να συζητάμε για αγροδιατροφή χωρίς να στοχεύουμε σε προϊόντα που είναι ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, στα ΠΟΠ προϊόντα μας, όπως είναι η φέτα».

Τέλος, επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. «Την περίοδο της πανδημίας στα ευρωπαϊκά κράτη η πρωτοβάθμια περίθαλψη ήταν ο κυματοθραύστης της COVID.

Εκεί πήγαιναν για τα εμβόλια και ιατρικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τα μεγάλα νοσοκομεία να συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες σε καρκινοπαθείς και σε ανθρώπους με βαριά νοσήματα και όχι να καταρρεύσει η προληπτική ιατρική. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης ώστε να φτάσουμε στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.