Νέες  καταγγελίες για τον οδηγό του σχολικού χωρίς δίπλωμα – “Κράτησε σαν ομήρους παιδιά και ζητούσε χρήματα”

 Νέες  καταγγελίες για τον οδηγό του σχολικού χωρίς δίπλωμα – “Κράτησε σαν ομήρους παιδιά και ζητούσε χρήματα”

Νέες καταγγελίες έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον 66χρονο οδηγό σχολικού λεωφορείου που συνελήφθη χθες 6/04 επειδή δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Έτσι, σε νέα καταγγελία προχώρησαν γονείς παιδιών τα οποία μετέφερε με το σχολικό ο 66χρονος πριν από ενάμιση χρόνο.

«Αυτόν τον άνθρωπο εμείς τον ”κυνηγούσαμε” πάρα πολύ καιρό με καταγγελίες από το 2021, γιατί είχαμε πολλά προβλήματα στην περιοχή με το πούλμαν. Εργαζόταν μεθυσμένος, έβριζε συνέχεια τα παιδιά, αργούσε πολύ να έρθει, περνούσε κόκκινα φανάρια, παραβίαζε στοπ, έκανε διάφορες παρανομίες», λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας ενός παιδιού στο γυμνάσιο που εκτελούσε σχολικά δρομολόγια το 2021 ο 66χρονος.

«Κράτησε σαν ομήρους παιδιά»

Ήταν Νοέμβριος του 2021, όταν οι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου δέχτηκαν τηλεφωνήματα από τα παιδιά τους, τα οποία έντρομα τους ενημέρωναν ότι ο οδηγός έχει σταματήσει ξαφνικά κι αδικαιολόγητα στην άκρη του δρόμου, με την πρόφαση ότι καταστράφηκαν δύο χερούλια, και τους ζητούσε το ποσό των 30 ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει το δρομολόγιο και να τους πάει στο σχολείο.
«Ο οδηγός είπε ότι μαθητές τού έσπασαν τα χερούλια και τελικά αποδείχτηκε ότι έλεγε ψέματα. Δεν του είχαν σπάσει κάτι. Κράτησε τα παιδιά μέσα στο λεωφορείο σαν “ομήρους” σίγουρα είκοσι λεπτά, καθυστέρησαν να πάνε στο σχολείο γιατί τους έλεγε ότι αν δεν του δώσουν λεφτά δεν θα τα πάει στο σχολείο. Τα παιδιά μας μάς πήραν τηλέφωνο από τα κινητά τους και μας είπαν ότι δεν τους πηγαίνει στο σχολείο, ψάξαμε να τον βρούμε», αναφέρει ο πατέρας στο newsit.gr.

«Είχε προκύψει και τότε το θέμα με το δίπλωμά του»

Το πούλμαν έφτασε τελικά στο γυμνάσιο και όπως αναφέρεται στην καταγγελία που είχαν υποβάλει τότε 32 γονείς μαθητών του σχολείου, ακολούθησαν τραγελαφικές εικόνες.

«Ο οδηγός συνέχισε να φωνάζει και να απαιτεί από τα ανήλικα παιδιά μας χρήματα, φωνάζοντάς τους για την υποτιθέμενη ζημιά, ενώ αυτή τη φορά αρνούνταν να ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου για να αποβιβαστούν οι μαθητές και να προσέλθουν εγκαίρως στο σχολείο τους.

Περίπου στις 8:20 π.μ κι ενώ τα παιδιά παρέμεναν εγκλωβισμένα και εμφανώς φοβισμένα και τρομοκρατημένα εντός του λεωφορείου, επενέβη η υποδιευθύντρια του σχολείου, η οποία στην προσπάθειά της να κατευνάσει την οργή του οδηγού, του είπε ότι τα παιδιά θα συγκεντρώσουν τα χρήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τελικά ο οδηγός να ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου και να αποβιβαστούν τα παιδιά».

Τότε οι γονείς που είχαν σπεύσει στο σχολείο αλλά και η διεύθυνση του γυμνασίου ενημέρωσαν την Αστυνομία και ο 66χρονος οδηγήθηκε στο τμήμα της περιοχής.

«Πήγαμε στο τμήμα. Και τότε είχε προκύψει θέμα με το δίπλωμα οδήγησής του. Απευθυνθήκαμε και στον δήμο και στην περιφέρεια. Του κάναμε καταγγελία, είχαμε μαζέψει υπογραφές γονέων και με τη βοήθεια του δήμου καταφέραμε να τον διώξουμε από το σχολείο μας, δεν τον ξαναείδαμε», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα