“Μαύρη” εργασία στη ΝΔ/Οικονόμου: Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης (για τις 15 εργαζόμενες) θα γίνουν σεβαστές – ΣΥΡΙΖΑ: Γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης;

 “Μαύρη” εργασία στη ΝΔ/Οικονόμου: Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης (για τις 15 εργαζόμενες) θα γίνουν σεβαστές – ΣΥΡΙΖΑ: Γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης;

Αποζημιώσεις σε 15 εργαζόμενες υπαλλήλους γραφείου και μέλη της που υποχρεώθηκαν να εργάζονται με καθεστώς αδήλωτης εργασίας από το 2009 και απολύθηκαν άτυπα και παράνομα το 2016, όταν διεκδίκησαν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, υποχρεώνεται να καταβάλει η Νέα Δημοκρατία μετά από τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου της Αθήνας που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που να πληρώνονται με “μαύρα” στη Νέα Δημοκρατία». Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι αποφάσεις που θα γίνουν σεβαστές. Δεν το ξέρω το θέμα σε βάθος. Μπορείτε να απευθυνθείτε και στη Νέα Δημοκρατία, στη Γενική της Διεύθυνση, για αναλυτικότερες πληροφορίες. Διάβασα το ρεπορτάζ. Προφανώς, οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα γίνουν σεβαστές».

Ωστόσο, η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή των εργαζομένων και ρητά αποδέχεται ότι παρά τις συμβάσεις εθελοντισμού που παρανόμως είχε καταρτίσει η Νέα Δημοκρατία με τις εργαζόμενες, αλλά και την αδήλωτη εργασία, η πραγματική τους σχέση εργασίας είναι αυτή της εξαρτημένης σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου. Και πάντα σύμφωνα με την απόφαση, οι εργαζόμενες αυτές μπορούν πλέον να διεκδικήσουν την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσής τους.

Στο παρακάτω απόσπασμα της δικαστικής απόφασης, ο Γιάννης Οικονόμου μπορεί να ενημερωθεί για τις εργαζόμενες που επί χρόνια πληρώνονταν με μαύρα από τη ΝΔ.

Δικαστική απόφαση
Δικαστική απόφαση
Δικαστική απόφαση

ΣΥΡΙΖΑ: Γνώριζε ο Μητσοτάκης για την παράνομη απόλυση 15 εργαζόμενων της ΝΔ;

«Τόσο καιρό ξέραμε για τα απλήρωτα δάνεια της ΝΔ και των υπουργών της, τώρα μάθαμε και για την μαύρη εργασία στα κομματικά της γραφεία» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά από την αποκάλυψη της «Αυγής».

Όπως ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση, «η καταδίκη της ΝΔ στο Εφετείο για συνθήκες εργασιακής γαλέρας στα κομματικά της γραφεία και η υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων είναι κόλαφος. Αποδεικνύει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας ήταν ο κανόνας για την ΝΔ , προτού τον νομοθετήσει με τον νόμο Χατζηδάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «η σημερινή αποκάλυψη της Αυγής για μαύρη εργασία 15 εργαζόμενων σε γραφεία της ΝΔ με αμοιβή 250 ευρώ, από το 2009 έως το 2016 και για παράνομη απόλυσή τους το 2016, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, αποδεικνύουν πώς αντιμετωπίζει διαχρονικά τους εργαζόμενους η ΝΔ, ακόμη του ίδιου του κόμματός της.

Αλήθεια, εκείνοι που δεν τηρούν την εργασιακή νομοθεσία στο ίδιο τους το κόμμα, μπορούν να πείσουν κανέναν ότι ελέγχουν την εργοδοτική αυθαιρεσία σε μια ολόκληρη αγορά;».

«Ο κ. Μητσοτάκης που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2016 γνώριζε για την παράνομη απόλυση 15 εργαζόμενων από την ΝΔ; Ο τότε διευθυντής της ΝΔ κ. Παπαθανάσης γνώριζε; Ποιος έδωσε την εντολή για τις παράνομες απολύσεις;» διερωτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα