Αντιδρούν οι φιλόζωοι στην απόφαση για ευθανασία στο λευκό τιγράκι

 Αντιδρούν οι φιλόζωοι στην απόφαση για ευθανασία στο λευκό τιγράκι

Το ζωάκι είχε βρεθεί έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σε άθλια κατάσταση, κάτω από κάδο σκουπιδιών, με την υγεία του να είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμη, ενώ οι κτηνίατροι με πόρισμά τους προτείνουν την ευθανασία.

Ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, όπου φιλοξενείται το λευκό τιγράκι, μιλώντας χθες στο iefimerida.gr εξήγησε ότι η απόφαση για την τύχη του άτυχου ζώου ελήφθη και θα του γίνει ευθανασία.

Όπως είπε, όλοι στο πάρκο είναι συντετριμμένοι, «γιατί το αγαπήσαμε το άτυχο ζώο. Ομως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο». Σημείωσε πως η ευθανασία θα γίνει τις επόμενες ώρες ή ημέρες και ότι αναμένουν την εντολή των υπευθύνων. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκατασταθεί η υγεία του», πρόσθεσε ο κ. Λεσουέρ.

Αντιδρά η Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος

Η Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «το πρόσφατο περιστατικό εγκατάλειψης μίας μικρής λευκής τίγρης στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, με τους αυτονόητους συνειρμούς για την παράνομη διακίνηση και κατοχή αυτού, και την διαφαινόμενη σύμφωνα με τα ΜΜΕ ευθανασία του μας εξοργίζει όλους».

Η Ομοσπονδία, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για απουσία κουλτούρας προστασίας των ζώων σε κυβερνητικό επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα