Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Μπερλουσκόνι

 Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Μπερλουσκόνι

Από «χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία» υποφέρει εδώ και καιρό ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε πριν από λίγο για την κατάσταση της υγείας του.

Στη φάση αυτή ο ασθενής «έχει εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων» προστίθεται στο ανακοινωθέν που υπογράφεται από τον προσωπικό γιατρό του Καβαλιέρα και έναν ακόμα γιατρό.

Παράλληλα, στο ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι η αγωγή που έχει ξεκινήσει, προβλέπει τη θεραπεία της πνευμονικής λοίμωξης, με περιορισμό της παθολογικής υπερπαραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων και την επιστροφή στην προγενέστερη κατάσταση.

Λίγο νωρίτερα, το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού είχε σχολιάσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν ότι ο Μπερλουσκόνι διαγνώστηκε με λευχαιμία λέγοντας ότι «μέχρι τώρα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.»

Ο 86χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλία είναι στην εντατική από χθες.

Προβλήματα υγείας

Ο Μπερλουσκόνι έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση καρδιάς το 2016 και έχει επίσης νοσήσει από καρκίνο του προστάτη. Έχει εισαχθεί επανειλημμένως στο νοσοκομείο τα τελευταία δύο χρόνια, αφού προσβλήθηκε από Covid-19 το 2020.

Σχετικά Άρθρα