Τραμπ: “Μόνο μου έγκλημα η υπεράσπιση του έθνους σε εκείνους που θέλουν να το καταστρέψουν”

 Τραμπ: “Μόνο μου έγκλημα η υπεράσπιση του έθνους σε εκείνους που θέλουν να το καταστρέψουν”

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Άλβιν Μπραγκ επειδή άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον του και δήλωσε ότι είναι θύμα εκλογικής παρέμβασης χωρίς να προσφέρει αποδείξεις.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στην Αμερική», δήλωσε ο Τραμπ στους υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. «Το μόνο έγκλημα που έχω διαπράξει ήταν ότι υπερασπίστηκα άφοβα το έθνος μας απέναντι σε εκείνους που επιδιώκουν να το καταστρέψουν».

Ο Τραμπ δήλωσε αθώος σε δικαστήριο του Μανχάταν σε 34 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων, καθώς οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι ενορχήστρωσε πληρωμές σε δύο γυναίκες πριν από τις εκλογές του 2016 για να αποσιωπήσει τη δημοσίευση των σεξουαλικών τους επαφών μαζί του.

Ο Τραμπ, που διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024, το βράδυ της Τρίτης στη Φλόριντα εκφώνησε μια σχετικά σύντομη ομιλία, διάρκειας 25 λεπτών, σε σύγκριση με τις ομιλίες του σε συγκεντρώσεις που μερικές φορές μπορεί να διαρκέσουν δύο ώρες.

Παρά το γεγονός ότι εξαπέλυσε ένα παραλήρημα για τους εισαγγελείς, δεν κάλεσε τους υποστηρικτές του σε νέες διαμαρτυρίες. Και ενώ αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην προεκλογική εκστρατεία, χωρίς πάντως να δώσει λεπτομέρειες.

Ο Τραμπ έβαλε βαθιά το χέρι στο πηγάδι των προσωπικών του παραπόνων για να δηλώσει ότι κυνηγιέται από πολιτικούς αντιπάλους που χρησιμοποιούν το νομικό σύστημα εναντίον του για να προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν να ξανακερδίσει τον Λευκό Οίκο το 2024.

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον εισαγγελέα του Μανχάταν ότι έχει βάλει στόχο να τον πιάσει «πριν μάθει οτιδήποτε για μένα». Είπε ότι ο δικαστής της υπόθεσης, ο Χουάν Μέρτσαν, είναι «ένας δικαστής που μισεί τον Τραμπ». Αλλά δεν προσέφερε κανένα στοιχείο για να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι προέβησαν στις ενέργειές τους προκειμένου να υπονομεύσουν την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο.

Καρφιά για τις νομικές υποθέσεις εναντίον του

Ο Τραμπ έριξε νέες βολές σε όλες τις νομικές υποθέσεις εναντίον του, από τον χειρισμό των απόρρητων εγγράφων που μεταφέρθηκαν στο Μαρ-α-Λάγκο όταν ο Τραμπ μετακόμισε από τον Λευκό Οίκο στις αρχές του 2021, την έρευνα για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και την υπόθεση εκλογικής παρέμβασης που αντιμετωπίζει στη Γεωργία από τις εκλογές του 2020.

Σύμφωνα με το Reuters ο Τραμπ εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την υπόθεση των εγγράφων που ερευνά ο ειδικός σύμβουλος Τζακ Σμιθ, τον οποίο αποκάλεσε πολλές φορές «τρελό».

Είπε ότι οι υποθέσεις ισοδυναμούν με προσπάθεια να ματαιωθεί η τρίτη του υποψηφιότητα για την προεδρία, κάνοντας λόγο για «μαζική εκλογική παρέμβαση σε κλίμακα που δεν έχει ξαναγίνει».

Συγκεντρωμένοι μπροστά του σε μια χρυσοποίκιλτη αίθουσα χορού στο Μαρ-α-Λάγκο ήταν αρκετοί μαχητικοί, σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές του Τραμπ, μεταξύ των οποίων οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν και Ματ Γκέιτζ, ο επί χρόνια πράκτορας Ρότζερ Στόουν, ο Μάικ Λίντελ, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρενέλ και οι γιοι του Τραμπ Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ.

Η σύζυγος του Τραμπ, Μελάνια, δεν εθεάθη στο χώρο.

Σχετικά Άρθρα