• 28 Μαρτίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Καμία συγκάλυψη στην υπόθεση Κολωνού – 21 άτομα είναι ήδη στη φυλακή

 Θεοδωρικάκος: Καμία συγκάλυψη στην υπόθεση Κολωνού – 21 άτομα είναι ήδη στη φυλακή

Άθλια συκοφαντία χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τα όσα ισχυρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση του Κολωνού.

Συγκεκριμένα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε πως: «Δεν υπάρχει συγκάλυψη υπάρχει αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό και 21 άτομα από τα 22 άτομα που εμπλέκονται έχουν οδηγηθεί στην φυλακή» σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Μega”.

Σημείωσε ότι η αστυνομία οφείλει να παρέχει ασφάλεια στο παιδί και οι εντολές που έχει λάβει είναι να το κάνει με διακριτικό και πιο έντονο τρόπο, ενώ για τις καταγγελίες που έχουν γίνει ανέφερε ότι διερευνώνται ενδελεχώς, θυμίζοντας ότι οι προηγούμενες δεν επιβεβαιώθηκαν.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, όλοι πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να μη χρησιμοποιούν το δράμα ενός κακοποιημένου παιδιού για κομματικές σκοπιμότητες.

Ερωτηθείς για την αποφυλάκιση παιδεραστή που είχε καταδικαστεί για πλέον από 400 χρόνια φυλακή, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι είναι προβληματισμένος ως πολιτικός και ως πατέρας, εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου. «Μένω στο ότι η Δικαιοσύνη έχει παρέμβει δια του κ. Ντογιάκου. Ας δούμε το αποτέλεσμα», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε επίσης για την βία ανηλίκων, τη Μύκονο, την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς και για τον φράχτη στον Έβρο, κάνοντας και για αυτό επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι στην Αττική ενισχύθηκε εντυπωσιακά η δύναμη της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τόνισε ότι το 2022 είχαμε τις λιγότερες ανθρωποκτονίες των τελευταίων 15 ετών, εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν το 90%.