ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης στοχοποιεί και απειλεί τον Ράμμο επειδή φοβάται

 ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης στοχοποιεί και απειλεί τον Ράμμο επειδή φοβάται

Για στοχοποίηση και απειλές στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ μιλούν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης για τη ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο Βορίδη, η οποία «φωτογραφίζει» τα μέλη της ΑΔΑΕ που έπαιξαν κομβικό ρόλο στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με εισηγητή τον κ. Βορίδη, συμπεριέλαβε στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, εμβόλιμα και χωρίς να έχει αναρτηθεί στη διαβούλευση, άρθρο, με το οποίο προβλέπεται πως τα μέλη των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών δύνανται να διώκονται «αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Προφανώς οι εκ δόλου ενέργειες δύνανται να διώκονται, η παραβίαση του απορρήτου των πληροφοριών πώς ακριβώς συνδέεται όμως με τις εκ δόλου τελεσθείσες πράξεις; Και γιατί μόνο αυτή η παραβίαση και όχι και άλλες παραβιάσεις;» επισημαίνουν, αρχικά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για διάταξη που «φωτογραφίζει» απειλώντας τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστο Ράμμο, καθώς και στελέχη της ΑΔΑΕ, γιατί έκαναν το καθήκον τους προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στη ντροπιαστική για τη χώρα υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, που πλήγωσε και συνεχίζει να πληγώνει την Δημοκρατία στην χώρα. Υπόθεση για την οποία η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς. Προσπαθούν να τους τιμωρήσουν και να τους φοβίσουν, επειδή λειτούργησαν σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή» τονίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το καθεστώς Μητσοτάκη δεν συγχωρεί αυτούς που υπερασπίζονται τους θεσμούς και τη Δημοκρατία απέναντι στις εκτροπές του. Στην τελευταία νομοθετική του πρωτοβουλία, προτού οι πολίτες το στείλουν στο σπίτι του, αποφάσισε να αναβιώσει σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω στο μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, στο κράτος των διώξεων και της τρομοκρατίας» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά και καταλήγουν: «Ό,τι κι αν κάνουν ο πολιτικός χρόνος έχει τελειώσει.

Η δημοκρατική, διαφανής και θεσμική λειτουργία της χώρας αποκαθίσταται με την πολιτική αλλαγή στις 21 Μαΐου, με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Σχετικά Άρθρα