Αρσάκειο για το άγριο bullying στον 15χρονο: Έχουν κληθεί οι υπαίτιοι και οι γονείς τους

 Αρσάκειο για το άγριο bullying στον 15χρονο: Έχουν κληθεί οι υπαίτιοι και οι γονείς τους

Τέσσερις ημέρες μετά το άγριο περιστατικό που δέχθηκε ο ανήλικος από συμμαθητές του στο σχολείο, και την έκταση του θέματος το Αρσάκειο εξέδωσε νέα ανακοίνωση -μετά τη χλιαρή πρώτη- προσπαθώντας να ξεπεράσει την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του.

Το ιδιωτικό σχολείο αρχικά αρκέστηκε σε μια μικρή ανάρτηση μέσω instagram, όπου ενημέρωνε όσους γονείς είχαν την τύχη να έχουν λογαριασμό στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα αναζητηθούν ευθύνες παιδιών και καθηγητών.

Ύστερα από την αντίδραση των γονιών για την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με το bullying που υπέστη μαθητής τους μέσα στην τάξη, η διοίκηση του Αρσακείου προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση.

«Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους.

Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους.

Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Από την διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων».

  • «Μιλήσαμε με το παιδί, φαίνεται καλά», αναφέρει στην κάμερα του ΣΚΑΪ μαθητής του σχολείου που τον γνωρίζει, προσθέτοντας: «Στο σχολείο ήρθαν και αυτοί που του το έκαναν αυτό».

Όμως, μπορεί ο 15χρονος μαθητής να προσπαθεί να ξεπεράσει τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των συμμαθητών του, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να του δέσουν το λαιμό με πετονιά, όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε δεχθεί bullying. «Έχουν κάνει και σε αυτό το παιδί και σε άλλα παιδιά σχολικό εκφοβισμό», επιβεβαιώνουν μαθητές του Αρσακείου στους δημοσιογράφους.

Μετά το άγριο bullying στον 15χρονο, ο οποίος δεν δίστασε να αποκαλύψει τη φρίκη που έζησε στους γονείς του και να καταγγείλει το περιστατικό, τα στόματα στο Αρσάκειο ανοίγουν. Γονείς και καθηγητές, μάλιστα, είναι θορυβημένοι για όσα καταγγέλλονται ότι συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του ιδιωτικού σχολείου. «Ζητάμε μεταξύ άλλων την αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος στους μαθητές υπαιτίους, ως αυτονόητη παιδαγωγική πράξη, καθώς και τη διερεύνηση και την απόδοση τυχών που αναλογούν», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Ο ανακριτής, πάντως, αναμένεται να κάλεσει και τους άλλους δύο μαθητές που φέρονται να εμπλέκονται στον σχολικό εκφοβισμό του 15χρονου ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση και άλλων περιστατικών bullying στο Αρσάκειο.

  • Το ακραίο περιστατικό bullying σε βάρος του 15χρονου στο Αρσάκειο φαίνεται πως δεν αποτελεί το μοναδικό φαινόμενο εκφοβισμού στο εν λόγω ιδιωτικό σχολείο.

Όπως αναφέρει και ο ΣΚΑΪ υπάρχουν μαρτυρίες μαθητών αλλά και γονέων, οι οποίοι καταγγέλουν ότι έχουν σημειωθεί και άλλα περιστατικά εκφοβισμού στο παρελθόν, δημιουργώντας ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο.

Αυτό άλλωστε δήλωσε μιλώντας στις δημοσιογραφικές κάμερες, απόφοιτος του Αρσάκειου τονίζοντας ότι στο παρελθόν έχει δεχθεί και ο ίδιος επίθεση από νταήδες συμμαθητές του: «Έχω υποστεί και εγώ bullying, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Μου μιλούσαν άσχημα, με πείραζαν. Προσπαθούσα να μην τους δίνω σημασία, γιατί ήξερα με τι άτομα είχα να κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός.

«Με πείραζαν», επαναλαμβάνει και συμπληρώνει ότι για τον εκφοβισμό που δεχόταν, είχε ενημερώσει την οικογένειά του.

Αλλά και μια απόφοιτη του ιδιωτικού σχολείου περιέγραψε ως πολύ σοβαρό το θέμα του bullying που αναδεικνύεται με θύμα το σοκαριστικό περιστατικό με τον 15χρονο.

  • «Το σχολείο μου είναι απαράδεκτο. Το θέμα του bullying έχει ξεφύγει και ξεκινά από την οικογένεια. Η οικογένεια είναι αυτή που κρατά τα παιδιά, η οικογένεια είναι αυτή που τα μαντρώνει και τους δίνει τα πρώτα διδάγματα από εκεί και πέρα έρχεται το σχολείο, που έχει χάσει πολλά κομμάτια των παιδιών. Πρέπει να δοθεί μεγάλη διάσταση, γιατί το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλλά και ο ίδιος ο 15χρονος στο παρελθόν είχε υποφέρει ξανά από bullying σε βάρος του όπως δήλωσε ένας από τους συμμαθητές και φίλους του. Παράλληλα, υποστήριξε πως όλα έγιναν σε μια αίθουσα όπου ήταν δίπλα σε αυτές της υποδιευθύντριας του Γυμνασίου. Όπως είπε, όμως, κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό:

«Μπήκαν μέσα στην τάξη, τον έδεσαν και του τρίβανε τον λαιμό με την πετονιά. Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Δίπλα από τις τάξεις της Γ’ Γυμνασίου, ήταν οι τάξεις της υποδιευθύντριας, δεν κατάλαβε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο μαθητής.