Μαξίμου: Ποια θεωρούν ότι είναι η “μητέρα των μαχών” για την προεκλογική περίοδο – Ανησυχίες, προβληματισμοί, προσδοκίες

 Μαξίμου: Ποια θεωρούν ότι είναι η “μητέρα των μαχών” για την προεκλογική περίοδο – Ανησυχίες, προβληματισμοί, προσδοκίες

Στο κυβερνητικό επιτελείο πιστεύουν πως η “μητέρα των μαχών” κατά την προεκλογική περίοδο θα δοθεί στο πεδίο της οικονομίας διότι γνωρίζουν καλά πως η ακρίβεια αποτελεί την κυριότερη απειλή της ΝΔ πριν τις κάλπες. 

Στην Ηρώδου Αττικού είναι πεπεισμένοι πως ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων καθορίζει την εκλογική του συμπεριφορά με βάση το πορτοφόλι του. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις τα ζητήμα της οικονομίας αποτυπώνονται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών.

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τη δεδομένη χρονική στιγμή – λίγες εβδομάδες πριν την εκλογική αναμέτρηση – είναι οι ανατιμήσεις των προιόντων και οι τιμές των καυσίμων, οι οποίες απορροφούν σχεδόν το σύνολο των επιδομάτων και των αυξήσεων που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Για να αντιμετωπίσει την έντονη δυσαρέσκεια των καταναλωτών για το φετινό  “πληθωριστικό” Πασχαλινό τραπέζι η κυβέρνηση προτάσει το “Καλάθι του Πάσχα” που τίθεται απο σήμερα σε εφαρμογή.

  • Όμως θεωρείται δεδομένο πως οι επερχόμενες αυξήσεις στα καύσιμα θα φέρουν νέες πληθωριστικές πιέσεις στην ελληνική αγορά και συνεπώς νέες ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά. 

Κυρίαρχη θέση στον προεκλογικό σχεδιασμό της Πειραιώς καταλαμβάνει το κεφάλαιο “οικονομία” με κεντρικό σύνθημα “την προηγούμενη τετραετία μειώσαμε τους φόρους και την επόμενη τετραετία θα αυξήσουμε τους μισθούς”.

  • Ταυτόχρονα προκειμένου να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών επενδύουν στον απολογισμό της κυβερνητικής θητείας με κεντρικό σύνθημα “το είπαμε και το κάναμε” λέγοντας πως μετά απο 4 χρόνια διακυβέρνησης μπορούμε να μιλάμε με τα έργα και τις πράξεις μας.

Παράλληλα, επενδύουν στην σύγκριση επι μέρους στοιχείων των τελευταίων τεσσάρων ετών με την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να ενισχύσουν το φιλολαικό προφιλ της παράταξης. “Εμείς μειώσαμε σχεδόν 50 φόρους ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιβάλλει νέους φόρους” τονίζουν χαρακτηριστικά και προσδίδουν στην αξιωματική αντιπολίτευση “ιδεολογική εμμονή” που εκφράζεται ως φορολογική επιδρομή στη μεσαία τάξη.

  • Χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική» υποστήριξε πως “ το 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα την κατάσταση του 2019” και υπογράμμισε πως οι πολίτες έχουν βιώσει τη μετάβαση από το λαϊκισμό στο ρεαλισμό και από την καθήλωση στην πρόοδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδεσε την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας με τις εκλογές λέγοντας πως “η Ελλάδα εντός του 2023, θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, εφόσον υπάρξει σταθερή κυβέρνηση”. Παράλληλα, έριξε το χαρτί των παροχών ανακοινώνοντας αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας κατά 8%.   

Σχετικά Άρθρα