Τσοχατζόπουλος: Η πολύκροτη τρίτη διαθήκη-Στοιχεία για πρόσωπα και πράγματα που απαιτούν έρευνα

 Τσοχατζόπουλος: Η πολύκροτη τρίτη διαθήκη-Στοιχεία για πρόσωπα και πράγματα που απαιτούν έρευνα

Ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά και της χήρας του Βίκυς Σταμάτη, Νίκος Αλεξανδρής μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΙ και όπως τόνισε είναι ιδιαιτέρως σημαντική, αφού εκτός από το γεγονός ότι φωτογραφίζει πρόσωπα και καταστάσεις, εκφράζει και την τελευταία του επιθυμία. Πρόκειται για την τρίτη και τελευταία διαθήκη η οποία “ουσιαστικά συμπληρώνει τις προηγούμενες δύο και αποτυπώνει την τελευταία του βούληση”. Πρόκειται για ιδιόχειρη διαθήκη με ημερομηνία Μάϊος 2020, όπως είπε ο κ. Αλεξανδρής.

Παράλληλα ανέφερε ότι στην διαθήκη υπάρχουν «αριθμοί και ενδείξεις» που φωτογραφίζουν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και ότι όλα αυτά τα στοιχεία είναι στην διάθεση του ελληνικού δημοσίου για περαιτέρω έρευνα.

Στο σημείο αυτό ο κ. Αλεξανδρής υπενθύμισε -όπως είπε- ότι «είναι πολλά τα χρήματα που δεν έχουν βρεθεί από τα καταγγελλόμενα».

Ερωτηθείς ο κ. Αλεξανδρής αν η χήρα του, Βίκυ Σταμάτη θα προχωρήσει σε σχέση με το οτιδήποτε αναφέρει η διαθήκη, ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ότι: «Η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με οτιδήποτε εκτός από το μεγάλωμα του παιδιού της».

Η τελευταία του επιθυμία

Αναφορικά με την τελευταία του επιθυμία, αυτή, σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Αλεξανδρής, έχει να κάνει με «τεράστιο πολιτιστικό – πολιτικό αρχείο το οποίο επιθυμεί να συγκεντρωθεί και να αποτελέσει την κληρονομιά ενός ιδρύματος».

Επίσης ο κ. Αλεξανδρής είπε ότι στην διαθήκη του ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατονομάζει «όλους όσους κρατούν παράνομα κομμάτια από το αρχείο του».

Αναφορικά με το πώς ζει η κ. Σταμάτη ο κ. Αλεξανδρής είπε ότι λαμβάνει το ακατάσχετο της βουλευτικής σύνταξης το οποίο ανέρχεται στα 1.200 ευρώ.

Σε ότι αφορά το πολύκροτο σπίτι που διέμενε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη, στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου, ο κ. Αλεξανδρής υπενθύμισε ότι είναι δεσμευμένο και ότι θα γίνει προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί αυτό το σπίτι ως στέγη του ιδρύματος που προανέφερε.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην διαθήκη του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, «αποκληρώνει τα δύο παιδιά του από τον πρώτο του γάμο, γράφει επίσης ότι υπήρξαν φίλοι του που τον πέταξαν στον Καιάδα, για λογαριασμούς που δεν άνοιξαν, για ανθρώπους που πλούτισαν παράνομα αλλά και πώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος «τον πίεσε και τον εκβίασε ώστε να γίνει η Ιφιγένεια της κάθαρσης», όπως μετέφερε ο ΣΚΑΙ.

Σχετικά Άρθρα