• 29 Μαρτίου, 2024

Συνελήφθη και επισήμως ο Τραμπ – Εν αναμονή της απαγγελίας των κατηγοριών – Live από το δικαστήριο

 Συνελήφθη και επισήμως ο Τραμπ – Εν αναμονή της απαγγελίας των κατηγοριών – Live από το δικαστήριο

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται  δικαστήριο της Νέας Υόρκης όπου και θα του απαγγελθούν κατηγορίες. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, όπου τέθηκε υπό κράτηση. Αναμένεται να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα στις Αρχές. 

Δείτε ζωντανά από το δικαστήριο:

Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ μέσα από αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο δικαστήριο και στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, το «Αλήθεια – Truth» έγραψε:

«Κατευθύνομαι στο Νότιο Μανχάταν στο δικαστήριο. Μου φαίνεται σουρεαλιστικό – Ουάου, πρόκειται να ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ. Δεν μπορώ να πιστέψω πως συμβαίνει αυτό στην Αμερική. MAGA (Make America Great Again)».

Οι κατηγορίες σε βάρος του

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο Ρεπουμπλικανός πρώην Πρόεδρος είναι αντιμέτωπος με 30 κατηγορίες. Οι περισσότερες σχετίζονται με την καταβολή 130.000 δολαρίων στην ηθοποιό ερωτικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου εκείνη να μη μιλήσει για τη σύντομη σχέση που διατηρούσαν παλαιότερα.

Δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες

Όπως αναμενόταν, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «αθώος» και στις 34 κατηγορίες για κακουργήματα που του απαγγέλθηκαν περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων.

Οι κατηγορίες προκύπτουν από έρευνα για χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016.

Οι βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την απαγγελία κατηγορίας του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ τελεί πλέον επισήμως υπό κράτηση στη Νέα Υόρκη, αφού παραδόθηκε στις αμερικανικές αρχές – μια ιστορική στιγμή στην αμερικανική ιστορία.

Σύμφωνα με το Skynews:

  • Οι δικαστικοί λειτουργοί θα δημιουργήσουν ένα αρχείο με το όνομα, την ηλικία, την ημερομηνία γέννησης, το ύψος και το βάρος του Τραμπ, προτού πάρουν τα δακτυλικά του αποτυπώματα μέσω ενός ηλεκτρονικού συστήματος. Μπορεί να του πάρουν και φωτογραφία.
  • Στη συνέχεια θα προσαχθεί στο δικαστήριο ενώπιον του δικαστή Χουάν Μερτσάν. Ο δικαστής θα του διαβάσει τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.
  • Το κατηγορητήριο είναι προς το παρόν σφραγισμένο, κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική στη Νέα Υόρκη, αλλά αναμένεται να αποσφραγιστεί και να δημοσιοποιηθεί όταν του απαγγελθούν κατηγορίες.