• 29 Μαρτίου, 2024

12χρονη – “Θέλει να καταθέσει για νέα πρόσωπα” – Αμφισβητεί τις επιθέσεις η αστυνομία

 12χρονη – “Θέλει να καταθέσει για νέα πρόσωπα” – Αμφισβητεί τις επιθέσεις η αστυνομία

Μετά την επίθεση στη 12χρονη η οποία είχε πέσει θύμα μαστροπείας του προφυλακισμένου Μίχου, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την Ασπασία Ταραχοπούλου, συνήγορος της 37χρονης μητέρας της 12χρονης, μιλώντας στο Κόκκινο είπε ότι η 12χρονη θέλει να καταθέσει για νέα πρόσωπα και ότι άμεσα θα καταθέσει γραπτό αίτημα στην ανακρίτρια.

Εν τω μεταξύ αναφορικά με την επίθεση στο παιδί αίσθηση προκαλεί η αναφορά της ότι επικοινώνησε με τον διοικητή της αστυνομίας ο οποίος της είπε ότι αμφισβητούνται οι καταγγελίες.

Εν τω μεταξύ όπως περιέγραψε μιλώντας στο Open ο δικηγόρος της μητέρας της Απόστολος Λύτρας, η 12χρονη είναι εκτεθειμένη.

«Όχι, δεν έχει καμία προστασία, δεν είναι ότι της έχουν παραχωρήσει κάποιον αστυνομικό για να έχει οποιαδήποτε προστασία. Η 12χρονη μένει με τη θεία, εκτός Αθηνών», είπε ο κ. Λύτρας, προσθέτοντας ότι «δεν είναι το πρώτο περιστατικό, γι’ αυτό μας έχει θορυβήσει. Είναι το τρίτο», για να τα παραθέσει αμέσως μετά:

  • «την πρώτη φορά κάποιος πέταξε μια πέτρα και έσπασε την τζαμαρία του δωματίου της 12χρονης … τότε σκεφτήκαμε ότι μπορεί να συμβεί, κάποιος, τίποτα παιδιά πετάξανε, εν πάσει περιπτώσει, το προσπεράσαμε»
  • «στο δεύτερο περιστατικό, κατέβηκε ο αδερφός της 12χρονης και είδε έναν άνδρα -τον έχει περιγράψει στις Αρχές, τα χαρακτηριστικά του- που έκανε την χαρακτηριστική κίνηση με το δάχτυλο, “να μην μιλάς”, το είπε και με εκφράσεις»
  • «στο τρίτο περιστατικό, ήταν χθες που κάποιος επιχείρησε να μπει στο σπίτι. Είχε μείνει για ελάχιστο διάστημα η 12χρονη μόνη, οπότε προφανώς κάποιος παρακολουθούσε. Δεν είχε πρόθεση ούτε να μπει να κλέψει, ούτε να κάνει κάτι διαφορετικό. Με το που παρατήρησε την πόρτα και τον είδε η 12χρονη, πήγε να τον σπρώξει. Αυτός κρατούσε ένα μαχαίρι και την χτύπησε στο χέρι»

«Χθες ήταν πάλι η 12χρονη στην Ασφάλεια, έδωσε κατάθεση. Τώρα περιμένουμε την ιατροδικάστική, γιατί έχει πάει και στον ιατροδικαστή», είπε ο ίδιος για την συνέχιση του Γολγοθά που ανεβαίνει το κορίτσι. «Η πραγματικότητα είναι αυτή, ότι θα έπρεπε να υπάρχει μία προστασία. Θεωρώ ότι από την στιγμή που έγινε χτες η καταγγελία και για τα τρία περιστατικά (είχε γίνει για το ένα, χθες για τα άλλα δύο) νομίζω ότι οι Αρχές θα πράξουν τα δέοντα. Δεν θεωρώ ότι θα μείνει απροστάτευτη για αυτά τα επεισόδια».

Περιέγραψε παράλληλα τις πολύ δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες ζει η 12χρονη, την ώρα που συμβαίνουν τα παραπάνω. Όπως είπε, ζουν «από κάποια μηδαμινά επιδόματα που παίρνουν και από κανέναν άλλον. Με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία. Η θεία της 12χρονης είναι μια ηρωίδα, έχει πάρει τα δύο από τα οκτώ παιδιά υπό την επιμέλεια και τη στέγη της. Τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς οικονομική βοήθεια από κανέναν». Ακόμη και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης από την Πολιτεία «γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Στην περιοχή που μένει η 12χρονη δεν υπήρχε παιδοψυχολόγος, αναγκαζόταν και πήγαινε 50 χλμ. απόσταση για να κάνει μια συνεδρία 45 λεπτών. Δεν ξέρω αν αυτό από μόνο του μπορεί να βοηθήσει, μια φορά στις 15 ημέρες όπως ήταν στην αρχή, για ένα παιδάκι 12 χρονών».

«Χτες μίλησα με την 12χρονη, ήταν σε τραγική κατάσταση. Το παιδί το ίδιο έχει εκλάβει ως απειλή αυτά τα περιστατικά, θεωρεί ότι απειλείται για να μην δοθεί συνέχεια, είτε για τα άτομα που αναγνωρίζει είτε για τα άτομα για τα οποία έχει ήδη καταθέσει. Περνά από το μυαλό της ότι κάποιοι προσπαθούν να την εκφοβίσουν … Το έχει πάρει το όλο θέμα ως απειλή, ότι κάποιος την απειλεί για την συγκεκριμένη υπόθεση», κατέληξε ο κ. Λύτρας.