• 29 Μαρτίου, 2024

Οικονόμου για Τσίπρα: “Ότι και να λέει, δεν μπορεί να τον πιστέψει κανείς”

 Οικονόμου για Τσίπρα: “Ότι και να λέει, δεν μπορεί να τον πιστέψει κανείς”

«Τον κ. Τσίπρα, ό,τι κι αν λέει, δεν μπορεί να τον πιστέψει κανείς. Τα έχει ξαναπεί με άλλα λόγια, αλλά με τον ίδιο στόμφο. Κι έχει κάνει αντίθετα», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για την αποψινή παρουσίαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αξιοπιστία του είναι ανύπαρκτη, εξαιτίας τόσο της κυβερνητικής του θητείας, όσο και από το γεγονός ότι έχει στηρίξει την τωρινή του προεκλογική εκστρατεία στο ψέμα και τα fake news. Η “σεισάχθεια” που υποσχόταν όλοι ξέρουν ότι ήταν κούφια λόγια, αφού παρέδωσε τα “κόκκινα δάνεια” στο 43,5%. Σήμερα λανσάρει το σύνθημα “χαρίζω σπίτια, χαρίζω οικόπεδα”.

Απέναντι στα μεγάλα και κούφια λόγια του κ. Τσίπρα, η Κυβέρνηση απαντά με το έργο της. Σήμερα, ύστερα από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ τα κόκκινα δάνεια έχουν μειωθεί με γρήγορους ρυθμούς και είναι πλέον κάτω από το 10%.

Σήμερα, με διμερείς ρυθμίσεις, έχει ρυθμιστεί χρέος 68 δις ευρώ, ενώ στο χθες του κ. Τσίπρα μόλις 5,6 δις. Σήμερα το κράτος επιδοτεί μέχρι 220 ευρώ τη δόση δανειοληπτών πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών, που μπαίνουν στο αντίστοιχο πρόγραμμα, αναστέλλοντας έτσι τον κίνδυνο πλειστηριασμών για όσο διαρκεί, ενώ στο χθες του κ. Τσίπρα οι δανειολήπτες βρίσκονταν σε διαρκή ομηρία και αβεβαιότητα.

Σήμερα προσφέρεται μια βεντάλια πολιτικών ενίσχυσης της νέας γενιάς για την απόκτηση στέγης με άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια, ενώ στο χθες του κ. Τσίπρα περίσσευε το εμπόριο ελπίδας και οι ψευδαισθήσεις», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Από τον πολιτικό αρχηγό, που δεν ντρέπεται να λέει ότι ιδιωτικοποιείται το νερό, δεν μπορείς να περιμένεις καμία αξιοπιστία για τα δάνεια των πολιτών. Για αυτό, από εκεί που φτάσαμε σήμερα με σχέδιο και κόπο, δεν θα γυρίσουμε στο χθες. Συνεχίζουμε σταθερά, δυνατά, μπροστά», πρόσθεσε.