• 28 Μαρτίου, 2024

Νίκος Παππάς: “Σκέφτομαι σοβαρά να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων”- Πόσο πιθανό είναι να κερδίσει τον Μπακογιάννη

 Νίκος Παππάς: “Σκέφτομαι σοβαρά να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων”- Πόσο πιθανό είναι να κερδίσει τον Μπακογιάννη

Σε μια δήλωση βόμβα προχώρησε ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του, αποκαλύπτοντας ότι σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο γνωστός παίκτης του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε αν επαληθεύονται οι φήμες ότι πρόκειται να ασχοληθεί με την πολιτική και συγκεκριμένα ότι θα διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ιδέα έχει γεννηθεί εδώ και καιρό μέσα στο κεφάλι μου όταν πολλοί φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι με προσέγγιζαν και με παρότρυναν να ασχοληθώ με τα κοινά και την πολιτική γενικότερα» ανέφερε.

«Σιγά-σιγά άρχισε να καλλιεργείται πιο έντονα μέσα μου αυτή η ιδέα. Από την άλλη βέβαια, δεν ταυτίζομαι αποκλειστικά με κάποιο κόμμα, άρα τα αυτοδιοικητικά έμοιαζαν για εμένα μονόδρομος. Πόσο μάλλον για έναν τόπο που έχω μεγαλώσει, έχω ανδρωθεί, ξέρω τις ανάγκες, ξέρω τον παλμό της. Έτσι, σκέφτομαι σοβαρά να κατέβω και να διεκδικήσω τον Δήμο της Αθήνας», είπε ο Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με “κρυφές” δημοσκοπήσεις και αναλύσεις, μια υποψηφιότητα του διάσημου και δημοφιλέστατου καλαθοσφαιριστή για τον δήμο Αθηναίων είναι πολύ πιθανό να αλλάξει άρδην τις ισορροπίες ενόψη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου. Οι προβλέψεις αναφέρουν πως η φθορά του δημάρχου Αθηναίων Κωστή Μπακογιάννη είναι ραγδαία -κυρίως εξαιτίας της καθημερινής ταλαιπωρίας των κατοίκων της πρωτεύουσας στο κέντρο της πόλης με τα “εργοτάξια” και τα φαραωνικά σχέδια που δεν ολοκληρώθηκαν-, και εφόσον η υποψηφιότητα Παππά λάβει χαρακτηριστικά διακομματικής αλλά και υπερκομματικής στήριξης είναι πολύ πιθανό να κερδίσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε διερευνήσει εδώ και μήνες τις προθέσεις του Νίκου Παππά (ο οποίος δεν έχει κρύψει τις αριστερές καταβολές του), και είναι βέβαιο πως εφόσον το αποφάσίσει δεν θα υπάρξει κομματικός υποψήφιος. Παράλληλα υπάρχουν διεργασίες και στο ΠΑΣΟΚ για την από κοινού στήριξη του μπασκετμπολίστα.