Μητσοτάκης: Αυξάνονται κατά 8% τα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

 Μητσοτάκης: Αυξάνονται κατά 8% τα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Την αύξηση κατά 8% στα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Ενισχύονται 200.000 συμπολίτες μας με το μέρισμα που μας επιτρέπει η καλή πορεία της οικονομίας μας”, τόνισε ο πρωθυπουργός, στην εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σημείωσε:
οι ευάλωτοι πολίτες είδαν το κράτος δίπλα του σε όλες τις δυσκολίες.
οι συνταξιούχοι είδαν μόνιμες αυξήσεις κατά 8% για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.
οι εργαζόμενοι είδαν τον κατώτατο μισθό να αυξάνεται τρεις φορές και να φτάνει τα 780 ευρώ.
έχουμε εκτοξεύσει τις εξαγωγές και τις επενδύσεις. Το κλείσιμο του 2022 μας βρίσκει με τη δεύτερη ισχυρότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.
η χώρα μέσα στα τέσσερα χρόνια η εθνική οικονομία αναβαθμίστηκε 12 φορές και βρίσκεται πλέον ένα βήμα μακριά από την επενδυτική βαθμίδα και εφόσον από τις εκλογές προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, η Ελλάδα θα ανακτήσει εντός του 2023 την επενδυτική βαθμίδα.
Είμαστε πρωτοπόροι στην πράσινη μετάβαση με τις μισές ανάγκες μας σε ηλεκτρική ανάπτυξη να καλύπτονται από ανανεώσιμες πηγές.
Η ψηφιακή πραγματικότητα υπάρχει πλέον με το gov.gr.
Είχαμε δεσμευθεί ότι θα μειώσουμε τους φόρους και το κάναμε, μειώνοντας περισσότερους από 50 φόρους. Χρησιμοποιήσαμε την μειωμένη φορολογία και ως κίνητρο για επενδύσεις.
Τελικά, το πρωτογενές έλλειμμα του 2022 (θα είμαι λίγο πιο συντηρητικός στις εκτιμήσεις μου μέχρι να δούμε τα επίσημα στοιχεία), θα είναι σίγουρα πολύ χαμηλότερο του αναμενομένου. Το 2023 η χώρα θα παράξει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα προέρχεται από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση.
Τα κόκκινα δάνεια από το 45% στους ισολογισμούς των τραπεζών έχουν πέσει πλέον σε μονοψήφιο ποσοστό.

Σχετικά Άρθρα