Τραμπ: Πηγαίνει στη Νέα Υόρκη για να του απαγγελθούν κατηγορίες – Συναγερμός στις Αρχές για τους υποστηρικτές του

 Τραμπ: Πηγαίνει στη Νέα Υόρκη για να του απαγγελθούν κατηγορίες – Συναγερμός στις Αρχές για τους υποστηρικτές του

Στη Νέα Υόρκη κατευθύνεται ο Ντόναλντ Τραμπ όπου αύριο Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Η υπόθεση αφορά την καταβολή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου ο Τραμπ να εξαγοράσει τη σιωπή της, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στον δρόμο προς το αεροδρόμιο είχαν συγκεντρωθεί ορισμένοι υποστηρικτές του Τραμπ. «Είναι προσβολή (…) Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο επόμενος πρόεδρός μας», φώναζαν δύο από αυτούς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, που είναι πρώην αστυνομικός, προειδοποίησε σήμερα τους «ταραξίες» που ενδέχεται να πάνε αύριο στην πόλη του. «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο και απλό: συγκρατηθείτε», είπε ο δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την επικεφαλής της αστυνομίας, την Κίτσαντ Σιούελ.

https://twitter.com/SkyNews/status/1642926849385693189

Από την περασμένη Παρασκευή έχουν τεθεί σε επιφυλακή και οι 55.000 αστυνομικοί της Νέας Υόρκης, ενόψει της άφιξης του Τραμπ. Έχουν στηθεί μεταλλικοί φράχτες γύρω από τον Πύργο Τραμπ και έχουν αποκλειστεί δρόμοι γύρω από το δικαστήριο του Μανχάταν.

https://twitter.com/alx/status/1642933030640664582

Λίγο νωρίτερα ωστόσο ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απειλές» που να σχετίζονται με την εμφάνιση του Τραμπ στο δικαστήριο.

Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν ανήρτησε χθες στο Twitter πρόσκληση προς τους υποστηρικτές του κόμματος να διαδηλώσουν μαζί της κοντά στο κτίριο του δικαστηρίου, λέγοντας «στόχος τους δεν είναι ο πρόεδρος Τραμπ, στόχος τους είμαστε εμείς, εκείνος απλώς βρίσκεται στη μέση».

Κάποιοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ζητήσει να εκτελεστούν ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Άλβιν Μπραγκ και τα μέλη της Επιτροπής Ενόρκων που αποφάνθηκε ότι πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες στον Τραμπ, σύμφωνα με την οργάνωση Site Intelligence Group.

Ο Τραμπ θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 14.15 ώρα Νέας Υόρκης (21.15 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας απ’ όπου θα κάνει μια δήλωση στις 20.15, τοπική ώρα (03.15 της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας).

Σχετικά Άρθρα