Ριουίτσι Σακαμότο: Πέθανε ο Ιάπωνας πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής – Είχε συνθέσει τα soundtracks πολλών ταινιών

 Ριουίτσι Σακαμότο: Πέθανε ο Ιάπωνας πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής – Είχε συνθέσει τα soundtracks πολλών ταινιών

Ο Ιάπωνας συνθέτης Ριουίτσι Σακαμότο, πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής, ο οποίος είχε συνθέσει μουσική για πολλές ταινίες (μεταξύ αυτών, ο «Τελευταίος αυτοκράτορας» και «Η επιστροφή»), πέθανε στις 28 Μαρτίου σε ηλικία 71 ετών από καρκίνο που είχε διαγνωστεί το 2020, ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα του στον επίσημο ιστότοπό του.

«Έζησε με τη μουσική μέχρι το τέλος», προσέθεσε σε μια ανακοίνωση, όπου εξηγεί πως ο καλλιτέχνης είχε εκφράσει την επιθυμία η κηδεία του να πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Ριουίτσι Σακαμότο αποκάλυψε, τον περασμένο Ιούνιο, πως βρίσκεται στο τέταρτο στάδιο του καρκίνου, σε ένα νέο κείμενό του.

Το γεγονός ότι ο Ιάπωνας συνθέτης πάλευε με τον καρκίνο δεν ήταν, τότε, νέο. Είχε γνωστοποιήσει το 2014 ότι έχει καρκίνο του λάρυγγα και το 2021 καρκίνο του εντέρου. Ο Σακαμότο είχε μιλήσει εκτενώς για την εμπειρία του με τον καρκίνο μέσα από το άρθρο του με τίτλο «Living with Cancer», δηλαδή, «Ζώντας με τον Καρκίνο».

Στο εν λόγω άρθρο, ο μουσικός κατέγραφε λεπτομερώς τη διαδικασία διάγνωσής του, ενώ είχε αναφέρει ότι έκανε εγχείρηση τον Οκτώβριο του 2021 αλλά και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου προκειμένου να αφαιρέσει καρκινικούς όγκους που είχαν προχωρήσει στους πνεύμονές του.