Μεγάλη Βρετανία: 14 ώρες αναμονή στο λιμάνι για να περάσουν στη Γαλλία – Εκνευρισμός, μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις

 Μεγάλη Βρετανία: 14 ώρες αναμονή στο λιμάνι για να περάσουν στη Γαλλία – Εκνευρισμός, μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις

Xάος επικρατεί, πριν το Πάσχα των καθολικών στα λιμάνια της Βρετανίας, με εκδρομείς που θέλουν να πάνε στη Γαλλία για τις διακοπές να παραμένουν κολλημένοι, για πολλές ώρες. Στο λιμάνι του Ντόβερ, συγκεκριμένα, κάποιοι από τους επιβάτες που έφτασαν το Σάββατο, παρέμειναν «κολλημένοι» τουλάχιστον ως το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, η αναμονή για τους επιβάτες πούλμαν είναι μεταξύ έξι και οκτώ ωρώ, ανάλογα με τον χειριστή του πορθμείου. Ως αιτίες των καθυστερήσεων αναφέρονται, ο υψηλός αριθμός εκδρομέων αλλά και οι χρονοβόροι διασυνοριακοί έλεγχοι.

Όπως επισήμαναν οι αξιωματούχοι του λιμανιού στο Ντόβερ, ο αριθμός των πούλμαν για την Κυριακή αναμενόταν πολύ μικρότερος. Μάλιστα, τονίζουν ότι πάνω από 300 πούλμαν αναχώρησαν το Σάββατο και ότι, όλα τα τουριστικά αυτοκίνητα και τα εμπορεύματα διεκπεραιώθηκαν με επιτυχία. Η αναστάτωση στο Ντόβερ ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής ενώ συνεχίστηκε όλο το Σάββατο.

Το πρωί της Κυριακής, οι αρχές ειδοποιούσαν ότι, οι δρόμοι προς το λιμάνι είχαν αδειάσει και ο μέσος χρόνος αναμονής για να περάσουν τα αυτοκίνητα, ήταν περίπου μία ώρα. Οι επιβάτες των πούλμαν, ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν μεγάλες καθυστερήσεις. Μιλώντας στο BBC κάποιοι από τους επιβάτες σημείωσαν ότι, προκειμένου να επιβιβαστούν σε ένα πλοίο για τη Γαλλία, χρειάστηκε να περιμένουν έως και 14 ώρες.

Μία από τους παραθεριστές, η Τζένιφερ Φι, είπε στο BBC ότι, ο προπονητής της, πέρασε το βράδυ του Σαββάτου «να πηγαίνει και να έρχεται από το Λονδίνο» αφού, όπως της είπαν, «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει διαθέσιμο πλοίο σήμερα».

Η ίδια έστειλε πλάνα με επιβάτες που είχαν κατασκηνώσει στο έδαφος έξω από πρατήριο καυσίμων στο Folkestone, κοντά στο Ντόβερ, όπου είχαν σταθμεύσει τα πλοία λόγω των καθυστερήσεων στο λιμάνι. Πολλοί, βέβαια, είναι αυτοί που επισημαίνουν ότι, ένας από τους βασικούς λόγους για τις καθυστερήσεις, είναι οι διασυνοριακοί έλεγχοι που οφείλονται στο Brexit.

Σχετικά Άρθρα