Ζαχάροβα:Το ΝΑΤΟ είχε βομβαρδίσει την Γιουγκοσλαβία με απεμπλουτισμένο ουράνιο

 Ζαχάροβα:Το ΝΑΤΟ είχε βομβαρδίσει την Γιουγκοσλαβία με απεμπλουτισμένο ουράνιο

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους βομβάρδισαν βάρβαρα την κυρίαρχη Γιουγκοσλαβία. Με το κυνικό πρόσχημα της ανθρωπιστικής παρέμβασης, για 78 ημέρες η αεροπορία και ο στόλος του ΝΑΤΟ βομβάρδιζαν πόλεις, κατέστρεψαν αστικές υποδομές, κατοικημένες γειτονιές, νοσοκομεία, σχολεία, γέφυρες, μέσα μεταφοράς επιβατών, οδικές αυτοκινητοπομπές προσφύγων. Εκτοξεύτηκαν περισσότεροι από 2.000 πύραυλοι, ρίφθηκαν 14.000 βόμβες και άλλα πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο. Το ίδιο, αυτό, που η Βρετανία θεωρεί πρότυπό της», είπε η Μαρία Ζαχάροβα στην εβδομαδιαία ενημέρωση. 

Αυτό το απεμπλουτισμένο ουράνιο που έπεσε με τις βόμβες στη Γιουγκοσλαβία μόλυνε μια μεγάλη περιοχή, οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των ασθενειών στον πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων των ξένων στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο. 

«Οι λεγόμενες δυτικές ειρηνευτικές δυνάμεις δεν λυπήθηκαν κανέναν, εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, περισσότεροι από 2.000 πολίτες, μεταξύ των οποίων 88 παιδιά, πέθαναν από τα χέρια τους», είπε. 

«Η εκτίμηση δεν μπορεί να είναι διαφορετική: Έχει διαπραχθεί μια επιθετική ενέργεια, οι αρχές του διεθνούς δικαίου έχουν παραβιαστεί και η ανομία έχει κηρυχθεί νόμος. Την ίδια στιγμή, μόνο η Ουάσιγκτον μπορεί να αποφασίσει πότε και πού θα χρησιμοποιήσει βία. Επιδιώκει τον ρόλο της ανώτατης αρχής, σε αντίθεση με κάθε νομικό και ηθικό σκεπτικό, πλην της αυθάδειας, της αγένειας και της απόλυτης ατιμωρησίας», είπε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ρωσίας. 

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται η Ζαχάροβα, η Δύση δεν έχει ακόμη κατανοήσει πλήρως όλες τις συνέπειες αυτής της επιθετικότητας για τη διεθνή και ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας. 

«Εκεί είναι πεπεισμένοι (ή τουλάχιστον προσποιούνται), ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας πολέμησαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία, προσπαθώντας να προσφέρουν μια υπηρεσία στην ανθρωπότητα, αλλά στην πραγματικότητα οδήγησαν σε μεγάλο αριθμό ανθρώπινων θυμάτων και μαζικές καταστροφές, για τα οποία κανείς δεν έχει ακόμη λογοδοτήσει. Κανείς δεν λογοδοτούσε για προφανή εγκλήματα», είπε. 

Μετά το 1999, το ΝΑΤΟ έγινε συνεργός σε εγκλήματα. Το αποκορύφωμα του κυνισμού ήταν η πρόσφατη ανακοίνωση του Λονδίνου ότι είναι έτοιμο να προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, αναφέρει το Sputnik. 

«Αν χρησιμοποιηθούν αυτά τα πυρομαχικά, θα οδηγήσει σε ρύπανση των υδάτων και του εδάφους και οι άνθρωποι θα δηλητηριάζονται για δεκαετίες. Αρχικά, το Λονδίνο θα μπορούσε να δοκιμάσει αυτό το όπλο, που πάντα χρησιμοποιούσε (έχουν την ικανότητα να το κάνουν), στον εαυτό του, στο νησί, και να αισθανθεί όλο το φάσμα των θανατηφόρων συνεπειών του», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα. 

Πηγή: Politika.rs

Σχετικά Άρθρα