Βαθιά οδύνη για τα θύματα της τραγωδία στα Τέμπη – Οι πρώτες ενέργειες για στήριξη των θυμάτων

 Βαθιά οδύνη για τα θύματα της τραγωδία στα Τέμπη – Οι πρώτες ενέργειες για στήριξη των θυμάτων

Πανελλήνιο σοκ και θρήνο έχει προκαλέσει το πρωτοφανές πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο συρμών της Hellenic Trains.

Ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και των οικογενειών τους

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, με εντολή της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, συγκροτήθηκαν κλιμάκια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, αποτελούμενα από ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, και επιχειρούν στα νοσοκομεία διακομιδής των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, για την υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους.

Ειδικότερα:

Στα νοσοκομεία υποδοχής τραυματιών της Λάρισας, συγκροτήθηκαν κλιμάκια από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και φορέων Ψυχικής Υγείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας, που λειτουργούν στη Θεσσαλία (ΘΕΨΥΠΑ, ΕΠΑΨΥ, Αποστολή, Συνειρμός).

· Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου

· Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» από κλιμάκιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

· Οι τραυματίες, που διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης υποστηρίζονται από τον φορέα ΕΨΥΚΑ.

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μεταβαίνει στη Λάρισα για τον συντονισμό των κλιμακίων, καθώς και για την υποστήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους.

ΕΕΣ

Έκτακτη αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του δυστυχήματος διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών έτοιμος να συμβάλλει στη διαχείριση της κρίσης

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών (ΠΣΕ), δηλώνει ότι βρίσκεται, στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, σε αυτές τις δύσκολες ώρες και τις δύσκολες ημέρες που θα ακολουθήσουν, και είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία οργανωθεί από τους αρμόδιους φορείς για την διαχείριση και ανακούφιση των οικογενειών που βιώνουν αυτή την ανείπωτη τραγωδία.

Ειδικότερα, ο ΠΣΕ συγκλονισμένος, από το πολύνεκρο δυστύχημα, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μεταξύ δύο αμαξοστοιχιών, στο ύψος των Τεμπών, με μεγάλη οδύνη εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων και εύχεται πλήρη ανάρρωση, σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, στους δεκάδες τραυματίες.

Σχετικά Άρθρα