Corriere della Sera:”Η Καϊλή θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική” – Τι εκμυστηρεύτηκε σε Ιταλίδα ευρωβουλευτή

 Corriere della Sera:”Η Καϊλή θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική” – Τι εκμυστηρεύτηκε σε Ιταλίδα ευρωβουλευτή

Η Εύα Καϊλή δήλωσε σε Ιταλίδα ευρωβουλευτή ότι σκέφτηκε πολλές φορές την αυτοκτονία, τις πρώτες εβδομάδες μετά την προφυλάκισή της για το σκάνδαλο Qatargate, σύμφωνα με την Corriere della Sera. 

Η ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε αποσπάσματα του διαλόγου που φέρεται να είχε η Εύα Καϊλή με την Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, όταν η ευρωβουλευτής του Forza Italia την επισκέφθηκε στη φυλακή Χάρεν των Βρυξελλών. 

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν νιώθω θύμα. Νιώθω σαν τρόπαιο», φέρεται να της είπε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Ναι, το τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης η οποία περιλαμβάνει προκατάληψη. Μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε υπόθεση εναντίον των βουλευτών και των πολιτικών από τη νότια Ευρώπη. Τους Μαλτέζους, τους Έλληνες, τους Ιταλούς κτλ.», συμπλήρωσε η Εύα Καϊλή σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

«Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Πολλές φορές. Μετά κάτι έκανε κλικ», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνομιλίας τους η ευρωβουλευτής, γράφει η ιταλική εφημερίδα. 

Ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον Τζόρτζι 

Η Εύα Καϊλή φέρεται να ευχαρίστησε την Ντέμπορα Μπεργκαμίνι για την επίσκεψή της. «Εκτιμώ το θάρρος σου. Είσαι η πρώτη βουλευτής που έρχεσαι στη φυλακή να δεις πώς είμαι. Κανένας δεν έχει έρθει μέχρι τώρα. Κανένας από το κόμμα μου, κανένας από την Ελλάδα», συμπλήρωσε.  

«Μετά τον σάλο των πρώτων ημερών αυτής της υπόθεσης, κανένας δεν μιλάει πλέον. Με αγνοούν, με ξέχασαν, με ακυρώνουν στην πραγματικότητα», ανέφερε ακόμη στη συζήτηση η Εύα Καϊλή. 

«Ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου», φέρεται να είπε ακόμη, μιλώντας για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος αποφυλακίστηκε και τέθηκε υπό κατ’ οίκον περιορισμό. 

Η Καϊλή θέλει να επιστρέψει στην πολιτική

Σχεδόν τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τη σύλληψη της Εύας Καϊλή, στις 9 Δεκεμβρίου, μαζί με άλλους οχτώ κατηγορούμενους για το σκάνδαλο Qatargate. Ανάμεσά τους ήταν ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος εγκέφαλος της υπόθεσης και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, που είχε διατελέσει συνεργάτης του. 

Στα τέλη Απριλίου οι δικαστικές αρχές θα κρίνουν εάν θα παραταθεί η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις βελγικές αρχές, προκειμένου να δώσει στοιχεία για το Qatargate με αντάλλαγμα να έχει μειωμένη ποινή. 

Στο μεταξύ, η Εύα Καϊλή μελετά ολλανδικά και γαλλικά στο κελί της. «Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, θέλω να ασχοληθώ ξανά με την πολιτική», φέρεται να είπε στην Ντέμπορα Μπεργκαμίνι. 

«Τα φερόμενα εγκλήματα είναι πολύ σοβαρά και αν κριθεί ένοχη θα πρέπει να πληρώσει. Όμως, το τεκμήριο της αθωότητας είναι αναφαίρετο και πρέπει να εφαρμόζεται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών. Αλλιώς, έρχονται στο μυαλό σκοτεινές περίοδοι της ιστορίας μας», δήλωσε στην Corriere della Sera η Ιταλίδα ευρωβουλευτής. 

Σχετικά Άρθρα