Στο προεκλογικό πεδίο η στρατηγική ακραίας πόλωσης – Γαλάζια στελέχη: Μετά την τραγωδία των Τεμπών στόχος η συσπείρωση του κόμματος

 Στο προεκλογικό πεδίο η στρατηγική ακραίας πόλωσης – Γαλάζια στελέχη: Μετά την τραγωδία των Τεμπών στόχος η συσπείρωση του κόμματος

Σκληρό ροκ είναι αποφασισμένη να επιβάλλει στην πολιτική σκηνή η κυβερνώσα παράταξη. Η σύγκρουση κυριαρχεί στη γαλάζια προεκλογική στρατηγική με στόχο να συσπειρωθεί άμεσα η βάση του κόμματος.

Κομματικά στελέχη εκτιμούν πως ο πολιτικός χρόνος που χάθηκε εξαιτίας της τραγωδίας των Τεμπών μπορεί να αναπληρωθεί μόνο με ακραία πόλωση και για αυτό ανεβάζουν κατακόρυφα τις ταχύτητες της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Παράλληλα εκτιμούν πως αναγκαστικά οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης θα πέσουν την εβδομάδα των Παθών και το Πάσχα αλλά εκτιμούν πως οι πρώτες δημοσοπήσεις που θα διεξαχθούν μετά τον εορτασμό του Πάσχα, θα δώσουν ξεκάθαρο αέρα νίκης στη ΝΔ και έτσι η παράταξη θα μπορέσει να συσπειρωθεί ακόμα περαιτερω μπαίνοντας στην τελική ευθεία, τον Μάιο.

Σε αυτό το σκηνικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε  την εκλογική στρατηγική του χθες σημειώνοντας πως δεν θα επιδιώξει την σύκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά την σύγκριση.

“Θα επιδιώξω μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων” τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν την τετραετία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την τετραετία της δικής του διακυβέρνησης για να καταλάβουν όπως είπε “ποιός μπόρεσε να κρατήσει την χώρα όρθια στα δύσκολα”. Ταυτόχρονα, όμως  μίλησε με σκληρή γλώσσα για το ενδεχομενό σχηματισμού “κυβέρνησης ηττημένων απο την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

  • Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε “πολιτική τερατογέννεση” το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25 επισημαίνοντας όμως πως “μαθηματικά το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει, παρά τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας”. Και για αυτό ζήτησε  μαζικό κάλεσμα στις κάλπες και υψηλή συμμετοχή στην πρώτη κάλπη, για να κλείσει – όπως είπε – , τελείως η πόρτα σε ασταθείς κυβερνήσεις”. Σημείωσε μάλιστα πως “μετά όλα θα βρουν τον δρόμο τους”.

Ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή του ομιλία στη Γλυφάδα έκανε ειδική αναφορά στους νέους. Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τη νέα γενιά, που δεν αποτελεί το “βασικό συστατικό” της συντηριτικής παράταξης και που η τραγωδία των Τεμπών τροφοδότησε τα αντικυβερνητικά της αισθήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε όσους νέους ψήφισαν τη ΝΔ και σήμερα αισθάνονται πληγωμένοι.

“Εκεί που αστοχήσαμε, εκεί που κάναμε λάθη, πρώτος εγώ, με θάρρος τα ομολόγησα και αναγνώρισα την ευθύνη που μου αναλογεί. Δεν κρύφτηκα ποτέ και πουθενά. Ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Δεν υποσχέθηκα το 2019 ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Σας υποσχέθηκα, όμως, πολλή σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Τώρα δεν μιλάμε με υποσχέσεις, αλλά μιλάμε με αποτελέσματα” είπε.

Τέλος, απεθυνθήκε και στους σημερινούς 17άρηδες που θα ασκήσουν για πρώτη φορά φέτος το εκλογικό τους δικαίωμα, ζητώντας τους να κρίνουν και να συγκρίνουν με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Σχετικά Άρθρα