• 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Ζητάει να επεκταθούν τα μέτρα στήριξης των Τεμπών για τα θύματα όλων των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων

 ΠΑΣΟΚ: Ζητάει να επεκταθούν τα μέτρα στήριξης των Τεμπών για τα θύματα όλων των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων

Να διορθωθεί το νομοσχέδιο, ώστε τα μέτρα στήριξης να μην αφορούν μόνο στην τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, αλλά και τα θύματα όλων των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων, ζήτησε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Σας καλώ τώρα, άμεσα, να επεκτείνετε το πεδίο εφαρμογής των μέτρων για κάθε θάνατο σε αιματοβαμμένες ράγες», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «αποτελεί το ελάχιστο χρέος μας, μια αυτονόητη παρέμβαση ισονομίας και δικαιοσύνης για τις ψυχές των αφύλακτων διαβάσεων».

«Εμείς στη Λάρισα, σε μια πόλη που κόβεται στα δυο από τις ράγες, σε μια πόλη που τα τρένα περνούν ελάχιστα μέτρα από τα σχολειά μας, σε έναν τόπο γεμάτο καντήλια στη μνήμη νεκρών κατά μήκος του σιδηροδρόμου», ανέφερε η κυρία Λιακούλη, «γνωρίζουμε καλά την αξία και την αναγκαιότητα αυτής της ρύθμισης».

«Το αποδέχθηκε ο κ. Γεραπετρίτης. Διεκδικώ ξανά, η πρότασή μου να γίνει σήμερα πράξη», τόνισε.

«Λάδι στη φωτιά» το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής

Η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «πρόκληση» την τροπολογία με την οποία προβλέπεται το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, υποστηρίζοντας πως η κίνηση αυτή ρίχνει «λάδι στη φωτιά» της πάνδημης οργής και ρίχνει περισσότερες σκιές στις εν εξελίξει διαδικασίες.

Διερωτήθηκε, επίσης, πώς διασφαλίζεται ότι θα εφαρμοστεί η εξαγγελία για διαγραφή των στεγαστικών και προσωπικών δανείων στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε να πληροφορηθεί το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα εφαρμοστεί.