Κουτσούμπας: Το έγκλημα στα Τέμπη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

 Κουτσούμπας: Το έγκλημα στα Τέμπη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

«Το έγκλημα στα Τέμπη υπήρξε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Γιατί πάρα πολλά έχουν μαζευτεί! Τα εργατικά λαϊκά προβλήματα συσσωρεύονται, αλλά και για μια σειρά άλλα γεγονότα – αναφέρομαι σε όλα αυτά που με κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός ονομάζει κρίσεις για να πει πως όλα εσείς καλά τα κάνατε – όπως η πανδημία, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι σεισμοί κι άλλες φυσικές καταστροφές» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής στην ομιλία του στην συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Η μόνη ανησυχία που έχετε όλοι σας, είναι μη τυχόν και εκφραστεί στις εκλογές μαζικά η οργή και η αγανάκτηση του λαού και της νεολαίας, όπως εκφράστηκε στις συγκλονιστικές και μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζει πολύμορφα να εκφράζεται, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να μπουν στο στόχαστρο οι πραγματικές αιτίες και οι πραγματικοί ένοχοι» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας η κυβέρνηση επικαλείται το εκβιαστικό δίλημμα της ακυβερνησίας ή της σταθερότητας, ενώ αυτή η αντιλαϊκή πολιτική μεγαλώνει την ανασφάλεια και την αστάθεια στη ζωή του λαού και στον στόχο της σταθερότητας συναντώνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Τόνισε, παράλληλα, ότι το πραγματικό ερώτημα δεν είναι ποιος και πώς θα κυβερνήσει, αλλά για ποιον και τι θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση.

«Ένα πράγμα αποδείχτηκε περίτρανα: ότι οι ανάγκες και η προστασία της ζωής του λαού αντιμετωπίζονται ως “κόστος”! Γι αυτό και παραμερίζονται, για να μην πληγεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και οι λεγόμενες αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας, τις οποίες βέβαια όλοι σας με κάθε ευκαιρία επικαλείστε» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Κανένα μέτρο στήριξης των συγγενών των θυμάτων δεν μπορεί να σας απαλλάξει από τις εγκληματικές σας ευθύνες για αυτή την τραγωδία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και κόστισε τη ζωή σε τόσα αθώα θύματα. Κανένα μέτρο στήριξης δεν μπορεί να γίνει το άλλοθι για να συγκαλυφτεί αυτό το έγκλημα» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα