“Εκτροχιασμός” πόλωσης- Σφοδρή κόντρα Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ για Καππάτο και Ραγκούση- Οι καταγγελίες, το εξώδικο και οι απαντήσεις- Για αντιπερισπασμό μιλά η Κουμουνδούρου (vid)

 “Εκτροχιασμός” πόλωσης- Σφοδρή κόντρα Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ για Καππάτο και Ραγκούση- Οι καταγγελίες, το εξώδικο και οι απαντήσεις- Για αντιπερισπασμό μιλά η Κουμουνδούρου (vid)

“Εκτροχιάζεται” η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας εκλογών. Ένα δημοσίευμα της Political που εμφανίζει τον Γιάννη Ραγκούση να κατέχει πολυτελή κατοικία στην Πάρο, την οποία κατασκεύασε με δάνειο τριτέκνου, άναψε φωτιές, με τον τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ να δίνει εξηγήσεις -το πρωί στον Ant1- και να εξηγεί πως “δεν πρόκειται για βίλα” (όπως αναφέρει το δημοσίευμα) αλλά η μόνιμη κατοικία της πρώην συζύγου και των τριών παιδιών του, την οποία νοικιάζουν κατά την θερινή περίοδο για να εξασφαλίζουν εισόδημα διαβίωσης.

Την ίδια ώρα η Ν.Δ βρίσκεται εκτεθειμένη από την παραδοχή του βουλευτή της Π. Καππάτου ότι ως δικηγόρος εκπροσώπησε τράπεζες κατά ευάλωτων δανειοληπτών (ακόμα και καρκινοπαθούς) και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για “κόμμα Πάτσηδων”.

H ανακοίνωση της Ν.Δ για την κατοικία Ραγκούση

Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή Γιάννη Ραγκούση ζητά η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Political, ενώ ζητά εμμέσως και την παραίτησή του.
«Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Political αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής και τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού» επισημαίνει η ΝΔ και θέτει στον κ. Ρακγούση μια σειρά ερωτημάτων:

Τα ερωτήματα για τον κ. Ραγκούση είναι αμείλικτα:

– Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά;

– Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου;

– Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;

Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας, προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;” σημειώνει η ΝΔ.

Η ΝΔ σημειώνει ότι αναμένει τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, «ο οποίος κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του “ηθικού πλεονεκτήματος”» και καταλήγει: «Σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη».

Εξώδικο Ραγκούση στην εφημερίδα «Political» και σε στελέχη της ΝΔ

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως το «κύκνειο άσμα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, δεν θα μείνει αναπάντητη» και προαναγγέλλει εξώδικα τόσο προς την εφημερίδα, όσο και προς τα στελέχη της ΝΔ που υποστήριξαν τα όσα αναφέρονται ψευδώς στο σχετικό δημοσίευμα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης δηλώνει ότι το ακίνητο αυτό του ανήκει κατά 50% (το υπόλοιπο στην πρώην σύζυγό του), μόνο μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ, το οποίο πήρε η πρώην σύζυγός του επί Νέας Δημοκρατίας. Εξηγεί παράλληλα ότι το δάνειο αυτό χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους – δικαιούχους του ΟΕΚ, ως κίνητρο για την άσκηση της δημογραφικής πολιτικής της χώρας. Επρόκειτο δε, για συγκεκριμένο δάνειο που μπορούσαν να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι και πως δεν το στέρησε από κάποιον άλλον. Το δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού (αντί της άτοκης 25ετους αποπληρωμής του) όπως προβλεπόταν στο σχετικό Νόμο για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των προαναφερόμενων δανείων.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Φθηνοί αντιπερισπασμοί από την κυβέρνηση των υπέρογκων και σκοτεινών, ατομικών δανείων των μελών της – Η αλήθεια για το σπίτι μου και προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ξεκινήσει τον δήθεν «μη τοξικό» προεκλογικό της αγώνα η ΝΔ.

Η κυβέρνηση με τα 12 εκ. ευρώ ατομικά δάνεια Πρωθυπουργού και Υπουργών, καθώς και με τις σκοτεινές ατομικές ρυθμίσεις αυτών των δανείων, χτύπησε λάθος πόρτα.

Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Political», καθώς και η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, το μόνο που αποδεικνύουν, είναι απλώς την απελπισία τους.

Φθηνοί αντιπερισπασμοί. Αποτυχημένοι συμψηφισμοί.

Επιχειρούν να επαναφέρουν για πολλοστή φορά ένα θέμα, το οποίο έχει ήδη δει τόσες πολλές φορές το φως της δημοσιότητας.

Αυτή η προσπάθεια, η οποία αποτελεί το κύκνειο άσμα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, δεν θα μείνει αναπάντητη.

-Άμεσα θα κοινοποιηθεί στην εν λόγω εφημερίδα Εξώδικη Δήλωσή μου, με την οποία θα ζητείται η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.

Σε διαφορετική περίπτωση – όπως έπραξα ξανά στο παρελθόν για το ίδιο θέμα – τον λόγο θα έχουν τα Δικαστήρια.

Το ίδιο βεβαίως, θα ισχύσει και για όλους τους συκοφάντες, μέλη της ΝΔ.

Προς ενημέρωση των πολιτών η αλήθεια είναι η εξής:

Το ακίνητο αυτό βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό του τόπου καταγωγής μου και ανήκει κατά 50% σε εμένα και 50% στην μητέρα των 3 παιδιών μου. Μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ.

Το δάνειο αυτό δεν το έλαβα εγώ αλλά η πρώην σύζυγός μου.

Το έλαβε το 2007, επί της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το δάνειο αυτό βάση του Νόμου, χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους – δικαιούχους του ΟΕΚ ως κίνητρο για την άσκηση της δημογραφικής πολιτικής της χώρας.

Επρόκειτο δε, για συγκεκριμένο δάνειο που μπορούσαν να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι και άρα όποιος το ελάμβανε, δεν το στερούσε από κάποιον άλλο.

Το ως άνω δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού (αντί της άτοκης 25ετους αποπληρωμής του) όπως προβλεπόταν στο σχετικό Νόμο για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των προαναφερόμενων δανείων. Δηλαδή, δεν υπήρξε καμία απολύτως ατομική ρύθμισή του, όπως τα κυβερνητικά στελέχη έχουν μάθει να γίνεται σε δικά τους δάνεια.

– Από το 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία μου, ενώ τους τουριστικούς μήνες ενοικιάζω αυτό για βιοποριστικούς λόγους και για να μεγαλώνω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου.

Δεν είμαστε ίδιοι.

Εγώ δεν διαθέτω «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις ή εξωχώριες (offshore) εταιρείες, όπως Υπουργοί και στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης.

Όλα τα ποσά που εισπράττω από την ολιγόμηνη ενοικίαση της οικίας μου εισρέουν αποκλειστικά στους δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς μου και δηλώνονται όπως η κείμενη νομοθεσία προβλέπει, στην δήλωση του Ε3 μου, μέχρι το τελευταίο Ευρώ!

Τέλος και για να μην ματαιοπονούν, η κατασυκοφάντησή μου με χυδαία ψέμματα δεν με τρομάζει και δεν θα με ανακόψει στην άσκηση των καθηκόντων μου ως Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και στην αποκάλυψη των πραγματικών περιπτώσεων κυβερνητικής διαφθοράς».

Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ: «Η παραδοχή Καππάτου επιβεβαιώνει πως η σχολή Πάτση είναι το σχέδιο Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία»

«Η παραδοχή Καππάτου επιβεβαιώνει πως η σχολή Πάτση είναι το σχέδιο Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία»

Ο κ. Καππάτος χθες στο Kontra επιβεβαίωσε πλήρως τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει εκπροσωπήσει σε δικαστήρια τράπεζες απέναντι σε ανήμπορους δανειολήπτες ενώ ήταν ήδη βουλευτής της ΝΔ.

Μάλιστα προσπάθησε να βγει κι από πάνω λέγοντας ότι οι δανειολήπτες δεν έχασαν την πρώτη κατοικία τους, διότι μέχρι το 2020 υπήρχε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι να το καταργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ψήφο και του κ. Καππάτου.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις.

Η παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ απλά επιβεβαιώνει ότι ο Πάτσης δεν ήταν «λάθος», αλλά το σχέδιο Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία.

Παραδοχή του βουλευτή

Ο γαλάζιος βουλευτής Κεφαλλονιάς, μιλώντας στο Kontra και την Αναστασία Γιάμαλη, παραδέχθηκε ότι ως δικηγόρος υπερασπίστηκε 4-5 φορές τις τράπεζες κατά πολιτών που ήθελαν να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη προκειμένου να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους και να μην μείνουν στο δρόμο.
Μάλιστα, σε μια εκ των περιπτώσεων όπως παραδέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, η γυναίκα που ήθελε να ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη ήταν καρκινοπαθής.

Ο Παναγής Καππάτος υποστήριξε ακόμα ότι εάν γύριζε τον χρόνο πίσω δεν θα υπερασπιζόταν τις τράπεζες απέναντι στους αναξιοπαθούντες πολίτες αλλά προβάλλοντας τους λάθος λόγους.

Όπως υποστήριξε «μετά από τόσο καιρό και μετά από αυτά που βλέπω όχι δεν θα το έκανα. Και αυτό γιατί δεν έκανα κάτι επιλήψιμο ή μη πολιτικά ορθό αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ το εκμεταλλεύεται πολιτικά κακόβουλα και δόλια εναντίον του προσώπου μου».

Κόντρα Γεωργιάδη-Φάμελλου στη Βουλή για το σπίτι που νοικιάζει ο Αλεξης Τσίπρας στο Σούνιο

Η πόλωση μεταφέρθηκε και στην Βουλή, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με υπονοούμενα και για το ενοίκιο του σπιτιού που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο.

Μετά τις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος προχώρησε σε συμβιβασμό ύψους 50.000 ευρώ για το ακίνητο που είχε θέσει ως εγγύηση σε εταιρικό δάνειο που είχε φτάσει τα 2 εκατ. ευρώ, ο Άδωνης Γεωργιάδης άναψε φωτιές.
Ο υπουργός Ανάπτυξης συμψήφισε τη νόμιμη επένδυση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη, με το οικογενειακό project Μαραβέγια μέσω του Αναπτυξιακού, το ακίνητο του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο και την κατοικία που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο, με τον κ. Γεωργιάδη να ισχυρίζεται ότι το ακίνητο διαθέτει ιδιωτική παραλία.

«Αδιευκρίνιστες καταθέσεις του κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν» αντέτεινε ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας πως ο κ. Γεωργιάδης είναι «πολύ μικρός» για να μιλά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.