Τουρκία: Ο Ερντογάν “χτίζει” διαμερίσματα και σπίτια για να κερδίσει τις εκλογές – “Είναι μακέτες” απαντά η αντιπολίτευση

 Τουρκία: Ο Ερντογάν “χτίζει” διαμερίσματα και σπίτια για να κερδίσει τις εκλογές – “Είναι μακέτες” απαντά η αντιπολίτευση

Προεκλογικές υποσχέσεις μοιράζει ο Ταγίπ Ερντογάν με τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του και να υπόσχεται 650.000 διαμερίσματα και κατοικίες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε σε ομιλία του πως “σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό στις σεισμόπληκτες περιοχές θα χτίσουμε συνολικά 650.000 διαμερίσματα και σπίτια. Το πρώτο έτος θα έχουν ολοκληρωθεί 319.000. Μόνο στην πόλη Αντίγιαμαν θα χτίσουμε 50.000 διαμερίσματα και άλλες 23.640 κατοικίες. Δεν θα αφήσουμε στη μοίρα του κανέναν πολίτη μας που έχει πληγεί από τον σεισμό, όλοι θα αποκτήσουν κάποια κατοικία”.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Τ. Ερντογάν πως δείχνει… μακέτες, όπως τα ανύπαρκτα θεμέλια ενός νοσοκομείου -μινιατούρα που παρουσίασε. 

Χαρακτηριστικό είναι προεκλογικό σποτ του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος υπόσχεται να φέρει την άνοιξη και να χορτάσει τους Τούρκους.

[…] Σου υπόσχομαι θα έρθει πάλι η άνοιξη. Σου υπόσχομαι πάλι θα έρθει η άνοιξη, σου υπόσχομαι δεν θα τελειώσει η ελπίδα. Υπόσχομαι, υπόσχομαι.

Σου υπόσχομαι πάλι θα έρθει η άνοιξη, και ο κύριος Κεμάλ δεν θα αναιρέσει την υπόσχεση του”.

Σχετικά Άρθρα