Οικονόμου: Βλέπουν φαντάσματα όσοι μιλούν για αποστασίες

 Οικονόμου: Βλέπουν φαντάσματα όσοι μιλούν για αποστασίες

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, βομβαρδίστηκε στο briefing από ερωτήσεις για τη δυνατότητα μετεκλογικών συνεργασίων και τα σενάρια η ΝΔ να επιχειρήσει να “κλέψει” βουλευτές άλλων κομμάτων για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ερωτηθείς καταρχήν ειδικότερα για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί σχεδίων “αποστασίας”, ο κ. Οικονόμου σχολίασε: “Από την πολλή δαιμονοποίηση των πάντων ο κ. Τσίπρας βλέπει παντού φαντάσματα. Εμείς μιλάμε ξεκάθαρα. Μιλάμε για αυτοδύναμη κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό αυτοδύναμη εντολή κυβερνητικής πλειοψηφίας. Από κει και πέρα η ΝΔ έχει αποδείξει ότι είναι ένα κόμμα πολιτικά ευρύχωρο στην απήχηση της”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: “Μιλάει για αποστασίες ο πρωθυπουργός που κυβέρνησε όταν διαλύθηκαν οι ΑΝΕΛ με τέσσερις βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, έναν βουλευτή από το Ποτάμι και έναν από τον Λεβέντη -και μπορεί να ξεχνάω και κανέναν- υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε”.

Στο ερώτημα εάν παρά τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη είναι εφικτή η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία ούτε στις δεύτερες κάλπες, ο κ. Οικόνομου παρέπεμψε με νόημα στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε ότι στις 21 Μαϊου οι Ελληνες πολίτες με την ψήφο τους στα δείξουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και στις δεύτερες εκλογές με ποιο τρόπο θα κυβερνήσει.

Επανέλαβε τη θέση της ΝΔ ότι ιδίως στο σημερινό ταραγμένο διεθνές περιβάλλον απαιτείται αυτοδύναμη κυβέρνηση και διερωτήθηκε: “Ποια είναι η στρατηγική των υπολοίπων κομμάτων; Ποια είναι η προοδευτική διακυβέρνηση; Δεν έχει πει καθαρά με ποιους θα κυβερνήσει ο κ.Τσίπρας. Με τον Βαρουφάκη που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες; Θα κυβερνήσει ο Ανδρουλάκης με τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες;”

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε: “Πλέον μιλάμε συγκεκριμένα. Στις 21 Μαΐου έχουμε εθνικές εκλογές. Ποιες πολιτικές προτείνουν στους Έλληνες πολίτες; Οι πολίτες θα ξέρουν ποιος θα είναι πρωθυπουργός;”

Ερωτηθείς εάν υπάρχει το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί και σε τρίτες κάλπες, σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε “όχι” και επανέλαβε: “Στις πρώτες εκλογές οι πολίτες με την ψήφο τους θα δηλώσουν ποιος θέλουν να κυβερνήσει τη χώρα και στις δεύτερες πώς θα κυβερνηθεί, Εμείς έχουμε την αντίληψη, την πεποίθηση, την άποψη ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από ισχυρές αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Αναδεικνύεται στην πράξη ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για κυβέρνηση συνεργασίας. Και αυτό δεν είναι ένα κομματικό καπρίτσιο. Επιβεβαιώνεται από την πολιτική ιστορία στην Ελλάδα και από την επικαιρότητα τώρα. Με σεμνότητα αυτή την άποψη θα την καταθέσουμε στον ελληνικό λαό και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε για αυτό”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καυτηρίασε εκ νέου τις δηλώσεις Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, σχολιάζοντας: “Είναι εξωφρενικό να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και να μην ξέρεις ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός”. Υποστήριξε μάλιστα ότι κάθε φορά που ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρεται στον πρωθυπουργό “στην κριτική του είναι απολύτως ευδιάκριτο το πάθος και το μένος του”, ενώ όπως είπε κάθε φορά που κάνει κριτική στον κ.Τσίπρα “είναι σαν να την κάνει από αγγαρεία”.

Σχετικά Άρθρα