• 28 Μαρτίου, 2024

Μελισσανίδης: “Ξέραμε τον πρωταθλητή και ήταν ο ίδιος από το Νοέμβριο”

 Μελισσανίδης: “Ξέραμε τον πρωταθλητή και ήταν ο ίδιος από το Νοέμβριο”

Στα βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου στάθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνάντησης των πρόεδρων των ΠΑΕ που συμμετέχουν στα play off με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, και τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ, ο Δ. Μελισσανίδης αναφέρθηκε σε παλαιότερες εποχές. Στάθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στην ΚΕΔ επί παλαιών διοικήσεων Σαρρή και Γκαγκάτση, πριν δηλαδή από την διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ που ορίστηκε στο τέλος του 2016. Επικαλέστηκε μάλιστα το γεγονός ότι, από το καλοκαίρι του 2014 έως το καλοκαίρι του 2015, είχε αλλάξει κατ’ επανάληψη η σύνθεση της ΚΕΔ.

Μεταξύ άλλων, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ τόνισε: «Υπάρχει μεγάλη πρόοδος με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν στα ίσια το πρωτάθλημα και είναι φανερό πως έχουμε κάνει μεγάλα βήματα προόδου από την εποχή που ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων των ομάδων ξέραμε τον πρωταθλητή από τον Νοέμβριο και ήταν πάντα ο ίδιος».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την τοποθέτηση, η ΠΑΕ ΑΕΚ υποστηρίζει ότι τα λόγια του Δ. Μελισσανίδη αφορούσαν την περίοδο, κατά την οποία στην ΚΕΔ και στην ΕΠΟ επικρατούσε η εξής κατάσταση: «Κάθε φορά που θεωρούσαν πως δεν είχαν το 100-0 υπέρ τους, άλλαζαν την ΚΕΔ εν ψυχρώ, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να κουνιέται φύλλο. Είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο είχαν απαξιώσει την επιτροπή διαιτησίας, πόσο χαμηλά είχαν φτάσει την ΕΠΟ, δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα. Έκαναν επίδειξη δύναμης με συνεχείς αλλαγές, ανάλογα με το αν θεωρούσαν κάποιον απόλυτα ελεγχόμενο ή όχι».