Φωτιά στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας: Καίει σε ένα μεγάλο μέτωπο – Απειλήθηκαν σπίτια (εικόνες, vid)

 Φωτιά στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας: Καίει σε ένα μεγάλο μέτωπο – Απειλήθηκαν σπίτια (εικόνες, vid)

Εξακολουθεί να καίει η φωτιά που ξέσπασε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (27/3) στην περιοχή Καραβίδια του Δήμου Καμένων Βούρλων, στη Φθιώτιδα.

Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική περιοχή, πέρασε πολύ κοντά από το χωριό Καραβίδια και κατευθύνθηκε σε πευκοδάσος στην περιοχή της Μενδενίτσας, όπου βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους – πάνω από 6 μποφόρ – που πνέουν από το απόγευμα, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Η μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και οι ρίψεις νερού από αέρος από δύο αεροσκάφη, περιόρισαν σε ένα μέτωπο τη μεγάλη φωτιά που αρχικά απείλησε κατοικίες κοντά στον Άγιο Χαράλαμπο.

d8b3df15e76edc034ecaf5e2f70b6845_L.jpg

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν κι άλλο καθώς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα. Στη μάχη και ο Δήμος Καμένων Βούρλων για τη διάθεση μηχανημάτων και υδροφόρων.

5347f98e96ea4619f7a3e29418d8a953_L.jpg

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και το πρώτο μέλημά τους ήταν να την αποκόψουν από κατοικημένες περιοχές όπως και έγινε.

Μενδείτσα41.jpg

«Αυτή τη στιγμή συνδράμουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης, μία μπουλντόζα και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας, καθώς και ένα jcb από το Δήμο Καμένων Βούρλων και είμαστε έτοιμοι να στείλουμε κι άλλα μηχανήματα αν χρειαστούν», προσθέτει ο κ. Σανίδας.

Σύμφωνα με το lamiareport, από την αστυνομία διεκόπη νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων από Ανάβρα προς Μενδενίτσα.

Καραβίδια1.jpg

Ανακοίνωση – σύσταση από το Δήμο Στυλίδας

Επείγουσα ανακοίνωση – σύσταση προς αγρότες, καλλιεργητές και ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, απηύθυνε νωρίτερα ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας Δήμου Στυλίδας, Δημήτρης Ψάρρης για τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όπως σημειώνει: «Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων σε συνδυασμό με τις φετινές κλιματολογικές συνθήκες ( ανομβρία )που μας υποχρεώνει να επιστήσουμε εκ νέου την προσοχή όλων.

Οφείλουμε όλοι να προσαρμόσουμε τις δραστηριότητες μας στις υπάρχουσες συνθήκες και πάντοτε με ΠΡΟΣΟΧΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Παρακαλούνται οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων να ενημερώσουν αρμοδίως στον τομέα ευθύνης τους.

Αν αντιληφθούμε φωτιά ή καπνό ή βρεθούμε σε έκτακτη ανάγκη τηλεφωνούμε άμεσα στο 199 ή στο 112 με ή χωρίς σήμα κινητής τηλεφωνίας».

Σχετικά Άρθρα