• 28 Μαρτίου, 2024

Υποθέση Παπαθανάση: Τι υποστηρίζει ο υπουργός για τα δάνεια- Τι δείχνουν έγγραφα του Documento

 Υποθέση Παπαθανάση: Τι υποστηρίζει ο υπουργός για τα δάνεια- Τι δείχνουν έγγραφα του Documento

“Όλα είναι ψέματα”, “υπάρχει δολοφονία χαρακτήρων”, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέροντας ότι στοχοποιείται από τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κ. Βαξεβάνη και ότι ταυτίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ!

«Ο κ. Βαξεβάνης, το Documento και ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται. Δολοφονούν χαρακτήρες και κανιβαλίζουν. Όλα είναι ψέματα, έχω πάρα πολλά ένσημα. Έχω πληρωμένα ένσημα 35 χρόνια, διπλές εισφορές. Έχω μηδενική οφειλή και στον ΕΦΚΑ και στο Δημόσιο. Δεν χρωστάω», υποστήριξε για τις αποκαλύψεις του Documento.

«Ο κ. Βαξεβάνης και το Documento συνεχίζει αυτή την στοχοποιημένη κατάσταση εναντίον μου. Δεν οφείλω ούτε ένα λεπτό του ευρώ σε κανένα δημόσιο ταμείο. Έχω ένα δάνειο για το σπίτι μου, το οποίο εξυπηρετώ. Δεν έχω καταδικαστεί ποτέ, δεν έχω κανένα ποινικό αδίκημα και δεν έχω καμία εκκρεμή δίκη στον αέρα. Ανέτρεξαν 18 χρόνια πίσω σε μία εγγύηση που είχα δώσει. Δεν μπορούν να συγκριθούν στην ανάπτυξη, θέλουν να απαξιώσουν το έργο που έχει γίνει. Φτάνει πια με αυτή την ελεεινή συμπεριφορά του Documento και του κ. Βαξεβάνη. Φτάνει πια, είμαι στοχοποιημένος. Λένε ψέματα, είναι ψεύτες» υποστήριξε ο κ . Παπαθανάσης.

  • Σύφωνα με το κυριακάτικο δημοσίευμα έγγραφο της Εθνικής Τράπεζας βεβαιώνει ότι έχει επιβληθεί ηλεκτρονική κατάσχεση από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών για 51.718,63 ευρώ. Πρόκειται για έγγραφο από τις 29-05-2018 το με αριθ. 1015652 Ηλεκτρονικό Κατασχετήριο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών ΚΕΑΟ.

Το εν λόγω εμπεριέχεται στην με αριθ. 6112/2019 Δήλωση Τρίτου που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα στις 25-07-2019 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών κατά τη διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα από τη βεβαίωση της Εθνικής τράπεζας προς το Ειρηνοδικείο Αθηνών, ο κ. Νικόλαος Παπαθανάσης δεν χρωστά μόνο στην Eurobank το ποσό των 1,45 εκ ευρώ αλλά έχει μαζί με τον αδελφό του και χρέη ύψους τουλάχιστον 322.714,84 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία και ενώ ήταν ο κος Παπαθανάσης εξωκοινοβουλευτικός υπουργός ως έμπιστος του Κ. Μητσοτάκη ενεργοποίησε το από 11-7-2019 κατασχετήριο εις χείρας τρίτου!

-1.458.548,29 εκατομμύριο ευρώ στην Τράπεζα Eurobank από το 2015 (έκτοτε, 8 έτη μετά, οι τραπεζικοί τόκοι που πνίγουν τους συνεπείς δανειολήπτες έχουν εκτοξεύσει τον αλληλόχρεο λογαριασμό που όφειλεως εγγυήτης ο κος Παπαθανάσης

-322.714,84 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς

-51.718,63 ευρώ στον ΕΦΚΑ

Όσον για τη συμμετοχή του στην εταιρεία ΔΟΜΟΠΟΛΗΣ SP στην αγωγή της Eurobank του 2015, η οποία για να ανοίξει πιστώσεις ζητά τα νομιμοποιητικά έγγραφα της κάθε εταιρείας… αναγράφει:

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ως διευθύνοντα σύμβουλο τον αδελφό του, Δημήτρη! Μάλιστα ο αδελφός του δηλώνει ότι κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία (Καισάρειας 7 Ν. Σμύρνη) που κατοικεί και ο κος Νικόλαος Παπαθανάσης!!!!

«Μπαταχτσή» χαρακτηρίζει τον Ν. Παπαθανάση ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστηρίζοντας πως «φεσώνει τις τράπεζες με 1,8 εκατ., κρύβει την περιουσία του και απαντά πως δήθεν δεν ξέρει αν και πόσο κουρεύτηκαν τα χρέη του».

Στο μεταξύ, στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου μπαίνει και μία νέα «υπόθεση Πάτση». Πρόκειται για το θέμα του βουλευτής Κεφαλλονιάς της Ν.Δ. Π. Καππάτος που «βγάζει στο σφυρί πρώτες κατοικίες αδύναμων δανειοληπτών για λογαριασμό τραπεζών και funds». Στην αξιωματική αντιπολίτευση επικαλούνται δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» που αναφέρει ότι «ο κ. Καππάτος το 2021 ως εν ενεργεία βουλευτής εκπροσώπησε στο δικαστήριο fund και πέτυχε την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένης καρκινοπαθούς εμπόρου».

Το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει: «Ο κος Μητσοτάκης τελικά έχει καταντήσει τη ΝΔ Ανώνυμη Εταιρία που χρωστάει και φεσώνει δημόσιο και τράπεζες ενώ την ίδια στιγμή κυνηγάει ανελέητα μικρομεσαίους επαγγελματίες και μισθωτούς».