Μαρία Τσάλλα: Η παραθρησκευτική αίρεση που την βοήθησε στην Ελλάδα – Πώς λειτουργεί (vid)

 Μαρία Τσάλλα: Η παραθρησκευτική αίρεση που την βοήθησε στην Ελλάδα – Πώς λειτουργεί (vid)

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη Ρωσίδα κατάσκοπο Ιρίνα Αλεξάντροβνα – Σμίρεβα που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα ως «Μαρία Τσάλλα», η οποία συστηνόταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος με πλεκτά στο Παγκράτι.

Με τη Ρωσίδα κατάσκοπο να έχει φύγει από την Ελλάδα από τις αρχές Ιανουαρίου, πλέον οι έρευνες στρέφονται στον εντοπισμό του δικτύου υποστήριξης της ώστε να αποκτήσει το ελληνικά έγγραφα με τα στοιχεία ενός βρέφους που πέθανε στη γέννα.

Μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν ένα πολύ μελετημένο σχέδιο με τις έρευνες να στρέφονται σε μία «εκκλησία» μίας παραθρησκευτικής οργάνωσης που βρίσκεται στη Γλυφάδα και στην οποία όπως αποκάλυψε το MEGA, η φερόμενη μητέρα της «Μαρίας Τσάλλα» φαίνεται πως ήταν τακτικό μέλος.

Πρόκειται για μία παραχριστιανική οργάνωση, μια αίρεση που έχει έδρα κοντά στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στη Γλυφάδα, και ονομάζεται αδελφότητα «Αναγέννηση της Γλυφάδας» και η οποία έχει γραφεία και τα μέλη της δίνουν παρόν 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Την πληροφορία αυτή φαίνεται πως ήξερε πολύ καλά το κύκλωμα είτε γιατί έψαξε πάρα πολύ στο παρελθόν, είτε γιατί είχε κάποιο μέλος στην αδελφότητα.

Στο μικροσκόπιο η παραχριστιανική αίρεση

Όπως μαρτυρά και η επιγραφή της έξω από τις εγκαταστάσεις της στη Γλυφάδα, επρόκειτο για μια αίρεση Ευαγγελιστών που διατείνεται πως διδάσκει θείον κήρυγμα.

Έχει έδρα ένα γωνιακό διαμέρισμα στη Δάφνη και η εκκλησία της βρίσκεται στη Γλυφάδα. Διατηρεί μάλιστα και κανάλι στο YouTube μέσω του οποίου αποκαλύπτουν την δράση τους.

Σε αυτές τις συναγωγές με φόντο τον ξύλινο σταυρό και εικόνες του Χριστού και της Παναγίας κάνουν τις συναθροίσεις τους χωρίς παρουσία ιερέα.

Πώς λειτουργεί η αίρεση

Ο Δημήτρης Λυκούδης, δημοσιογράφος του dogma.gr, αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της παραεκκλησιαστικής οργάνωσης.

«Είναι αίρεση από τις πολλές με 10-20 το πολύ 30 άτομα. Ένα πρωί αποφασίζουν να φτιάξουν αυτό που αποκαλούν εκκλησία. Είναι αίρεση με απόρροια ιδεών από τον προτεσταντισμό. Δεν έχουν ιερατείο. Δεν ελέγχονται από πουθενά. Μαζεύονται μία με δύο φορές την εβδομάδα σε έναν δικό τους κοινόχρηστο χώρο, μία κουζίνα, μία αίθουσα, μία κρεβατοκάμαρα. Έναν χώρο που έχουν διαμορφώσει σε χώρο κατάλληλο για ομιλίες. Κάνουν κήρυγμα από έναν ποιμένα που είναι συνήθως ο γηραιότερος και ο πιο σοφός. Μετά λένε και κάποια τραγούδια. Δεν πιστεύουν στον σταυρό και στους Αγίους και προβάλλοντας εικόνες προσπαθούν να προσελκύσουν νέα μέλη», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα